SMÖRSTEKTA BLOMKÅLSBIFFAR
En krämig gurksallad är god till de här grönsaksbiffarna.
2 portioner
500 g blomkål
1 ägg
2 msk ströbröd
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad dill
1 dl panko ströbröd
2 msk smör till stekning
Gurksallad:
½ gurka
½ dl gräddfil
½ tsk vitvinsvinäger
2 krm socker
1 msk hackad dill
Skär blomkålen i buketter. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Mosa med gaffel och låt svalna.
Blanda blomkålsmoset med ägg, ströbröd, salt, peppar och dill. Forma till biffar och vänd dem i panko. Stek långsamt på medelvärme i smör på varje sida.
Gurksallad:
Skiva gurkan tunt och blanda med gräddfil, vinäger, socker och dill. Servera till biffarna.
En krämig gurksallad är god till de här grönsaksbiffarna.
2 portioner
500 g blomkål
1 ägg
2 msk ströbröd
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad dill
1 dl panko ströbröd
2 msk smör till stekning
Gurksallad:
½ gurka
½ dl gräddfil
½ tsk vitvinsvinäger
2 krm socker
1 msk hackad dill
Skär blomkålen i buketter. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Mosa med gaffel och låt svalna.
Blanda blomkålsmoset med ägg, ströbröd, salt, peppar och dill. Forma till biffar och vänd dem i panko. Stek långsamt på medelvärme i smör på varje sida.
Gurksallad:
Skiva gurkan tunt och blanda med gräddfil, vinäger, socker och dill. Servera till biffarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar