FRISK JORDGUBBSDESSERT
Desserten ska stå i kylen över natten för att stelna, men den är väl värd att vänta på!
4 - 6 portioner
200 g jordgubbar
2 msk socker
2 + 4 gelatinblad
250 g naturell yoghurt, 3%
200 g crème fraîche
100 g florsocker, ca 1 2/3 dl
1 ekologisk apelsin
Garnering:
jordgubbar
hackade nötter
Ansa jordgubbarna. Mixa jordgubbar och socker med en stavmixer. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Värm ett par matskedar jordgubbspuré och låt 2 gelatinblad smälta ned i den. Blanda ut det med resten av purén.
Vispa yoghurt, crème fraîche och florsocker. Tillsätt 1 msk rivet apelsinskal. Värm ca 2 msk pressad apelsinsaft och smält 4 gelatinblad i saften. Rör ned ett par matskedar yoghurtblandning i gelatinet. Vänd sedan ned det i resten av yoghurtblandningen.
Varva yoghurt och jordgubbspuré i en liten springform, ca 20 cm i diameter och klädd med plastfolie. Täck med plastfolie och ställ in i kylen över natten. Garnera vid servering.
Desserten ska stå i kylen över natten för att stelna, men den är väl värd att vänta på!
4 - 6 portioner
200 g jordgubbar
2 msk socker
2 + 4 gelatinblad
250 g naturell yoghurt, 3%
200 g crème fraîche
100 g florsocker, ca 1 2/3 dl
1 ekologisk apelsin
Garnering:
jordgubbar
hackade nötter
Ansa jordgubbarna. Mixa jordgubbar och socker med en stavmixer. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Värm ett par matskedar jordgubbspuré och låt 2 gelatinblad smälta ned i den. Blanda ut det med resten av purén.
Vispa yoghurt, crème fraîche och florsocker. Tillsätt 1 msk rivet apelsinskal. Värm ca 2 msk pressad apelsinsaft och smält 4 gelatinblad i saften. Rör ned ett par matskedar yoghurtblandning i gelatinet. Vänd sedan ned det i resten av yoghurtblandningen.
Varva yoghurt och jordgubbspuré i en liten springform, ca 20 cm i diameter och klädd med plastfolie. Täck med plastfolie och ställ in i kylen över natten. Garnera vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar