FISKRULADER MED VITVINSSÅS OCH SPARRIS
I en gräddig vitvinssås puttrar fiskfiléerna klart. Toppa med rom vid servering.
4 portioner
600 g fiskfilé av plattfisk
½ knippe dill
5 cm purjolök
salt, vitpeppar
2 msk olivolja
1 knippe sparris
200 g räkor med skal
Sås:
2 msk finhackad gul lök
½ dl vitt vin
3 dl fiskbuljong
2 dl grädde
Topping:
ca 40 g stenbits- eller laxrom
Hacka dillen grovt. Skär purjolöken i strimlor och förväll i litet lättsaltat vatten 2 - 3 minuter. Häll bort vattnet. Fördela dill och purjolök på fiskfiléerna och rulla ihop. Krydda med salt och malen vitpeppar.
Koka ihop ingredienserna till såsen ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Vänd sparrisen i olivoljan och stek den mjuk i en stekpanna. Krydda med litet salt och peppar och håll varmt. Stek ruladerna efter sparrisen i pannan. Tillsätt ev litet mer olja. Stek på medelvärme 2 - 3 minuter på var sida. Lägg i skalade räkor och låt steka med den sista minuten.
Servera ruladerna med sparrisen, räkorna och såsen. Toppa med rommen. Litet potatis är gott till.
I en gräddig vitvinssås puttrar fiskfiléerna klart. Toppa med rom vid servering.
4 portioner
600 g fiskfilé av plattfisk
½ knippe dill
5 cm purjolök
salt, vitpeppar
2 msk olivolja
1 knippe sparris
200 g räkor med skal
Sås:
2 msk finhackad gul lök
½ dl vitt vin
3 dl fiskbuljong
2 dl grädde
Topping:
ca 40 g stenbits- eller laxrom
Hacka dillen grovt. Skär purjolöken i strimlor och förväll i litet lättsaltat vatten 2 - 3 minuter. Häll bort vattnet. Fördela dill och purjolök på fiskfiléerna och rulla ihop. Krydda med salt och malen vitpeppar.
Koka ihop ingredienserna till såsen ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Vänd sparrisen i olivoljan och stek den mjuk i en stekpanna. Krydda med litet salt och peppar och håll varmt. Stek ruladerna efter sparrisen i pannan. Tillsätt ev litet mer olja. Stek på medelvärme 2 - 3 minuter på var sida. Lägg i skalade räkor och låt steka med den sista minuten.
Servera ruladerna med sparrisen, räkorna och såsen. Toppa med rommen. Litet potatis är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar