FLÄSKRULADER MED UGNSBAKAD POTATIS
Persilja, vitlök och sardeller ger fin smak åt fläskytterfiléerna.
4 portioner
600 g fläskytterfilé
3 raka sardellfiléer
½ kruka persilja
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
rapsolja till stekning
3 dl kalvbuljong
½ dl vitt vin
2 dl grädde
Ugnsbakad potatis:
ca 700 g små potatisar
½ dl olivolja
flingsalt
grovmalen svartpeppar
Tillbehör:
ca 20 g rucolasallad
2 dl stor kapris
citronklyftor
Skär filén i ca 1 cm tjocka skivor och banka ut mellan två plastpåsar till ca 5 mm tjocklek. Grovhacka persiljan och finhacka vitlöken.
Dela sardellfiléerna på längden och lägg en halva på varje filébit tillsammans med persilja och vitlök. Rulla ihop och krydda med litet salt och peppar.
Stek ruladerna gyllenbruna runt om i en stekpanna. Häll på buljong och vin och låt puttra under lock ca 40 minuter. Ta därefter upp ruladerna och häll på grädden. Låt koka tills såsen tjocknar något.
Gör potatisen medan ruladerna puttrar. Dela potatisen i halvor och lägg med snittytan upp i en eldfast form. Ringla olivolja över och krydda med litet flingsalt och grovmalen svarpeppar. Baka i ugnen i 225° ca 25 minuter.
Servera ruladerna med såsen, potatisen, rucola, kapris och citronklyftor.
Persilja, vitlök och sardeller ger fin smak åt fläskytterfiléerna.
4 portioner
600 g fläskytterfilé
3 raka sardellfiléer
½ kruka persilja
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
rapsolja till stekning
3 dl kalvbuljong
½ dl vitt vin
2 dl grädde
Ugnsbakad potatis:
ca 700 g små potatisar
½ dl olivolja
flingsalt
grovmalen svartpeppar
Tillbehör:
ca 20 g rucolasallad
2 dl stor kapris
citronklyftor
Skär filén i ca 1 cm tjocka skivor och banka ut mellan två plastpåsar till ca 5 mm tjocklek. Grovhacka persiljan och finhacka vitlöken.
Dela sardellfiléerna på längden och lägg en halva på varje filébit tillsammans med persilja och vitlök. Rulla ihop och krydda med litet salt och peppar.
Stek ruladerna gyllenbruna runt om i en stekpanna. Häll på buljong och vin och låt puttra under lock ca 40 minuter. Ta därefter upp ruladerna och häll på grädden. Låt koka tills såsen tjocknar något.
Gör potatisen medan ruladerna puttrar. Dela potatisen i halvor och lägg med snittytan upp i en eldfast form. Ringla olivolja över och krydda med litet flingsalt och grovmalen svarpeppar. Baka i ugnen i 225° ca 25 minuter.
Servera ruladerna med såsen, potatisen, rucola, kapris och citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar