AUBERGINERULADER MED FETAOSTCRÈME
Gör rullar av aubergine och fyll med vitlök och basilika.
4 portioner
2 auberginer
salt
olivolja till stekning
Fyllning:
ca 20 blad färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1 grön chilifrukt, mild
3 salladslökar
Fetaostcrème:
75 g fetaost
1 dl crème fraîche
½ vitlöksklyfta
1 krm rivet citronskal
Sås:
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 dl rödvin
3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
Tillbehör
4 portioner kokt valfri pasta
finstrimlad basilika
Skär auberginerna på längden i ca 1 cm tjocka skivor och lägg ut på skärbrädan. Strö litet salt över och låt dem ligga en liten stund tills de vattnar sig. Klappa bort vattnet med en bit hushållspapper. Stek aubergineskivorna gyllenbruna i olivolja. Lägg över på hushållspapper så att de får rinna av.
Strimla basilikan, finhacka vitlöken, hacka chilin och skär salladslöken i långa strimlor och dela dem på mitten. Fördela fyllningen på aubergineskivorna och rulla ihop dem.
Fetaostcrème:
Mosa fetaosten med crème fraîchen. Blanda ned pressad vitlök och rivet citronskal.
Sås:
Koka ihop de krossade tomaterna i en panna med vin, pressad vitlök, tomatpuré och buljongtärning tills hälften av vätskan har kokat bort. Smaka av med salt och peppar.
Lägg de fyllda aubergineruladerna i pannan och låt dem bli varma i tomatsåsen. Servera med nykokt pasta och fetaostcrème. Garnera med finstrimlade basilikablad.
Gör rullar av aubergine och fyll med vitlök och basilika.
4 portioner
2 auberginer
salt
olivolja till stekning
Fyllning:
ca 20 blad färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1 grön chilifrukt, mild
3 salladslökar
Fetaostcrème:
75 g fetaost
1 dl crème fraîche
½ vitlöksklyfta
1 krm rivet citronskal
Sås:
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 dl rödvin
3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
Tillbehör
4 portioner kokt valfri pasta
finstrimlad basilika
Skär auberginerna på längden i ca 1 cm tjocka skivor och lägg ut på skärbrädan. Strö litet salt över och låt dem ligga en liten stund tills de vattnar sig. Klappa bort vattnet med en bit hushållspapper. Stek aubergineskivorna gyllenbruna i olivolja. Lägg över på hushållspapper så att de får rinna av.
Strimla basilikan, finhacka vitlöken, hacka chilin och skär salladslöken i långa strimlor och dela dem på mitten. Fördela fyllningen på aubergineskivorna och rulla ihop dem.
Fetaostcrème:
Mosa fetaosten med crème fraîchen. Blanda ned pressad vitlök och rivet citronskal.
Sås:
Koka ihop de krossade tomaterna i en panna med vin, pressad vitlök, tomatpuré och buljongtärning tills hälften av vätskan har kokat bort. Smaka av med salt och peppar.
Lägg de fyllda aubergineruladerna i pannan och låt dem bli varma i tomatsåsen. Servera med nykokt pasta och fetaostcrème. Garnera med finstrimlade basilikablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar