lördag 13 juli 2019

Vinbärssoppa

VINBÄRSSOPPA

En skål kall vinbärssoppa bjuds helst med en klick grädde och knapriga småkakor.

4 personer

1 l röda vinbär
5 dl vatten
1½ dl socker
1½ msk potatismjöl
1 dl vatten

Servering:
lättvispad grädde
mandelskorpor eller andra knapriga småkakor


Rensa och skölj bären. Lägg dem i en kastrull och tillsätt 5 dl vatten. Låt koka under lock ca 5 minuter. Häll upp den nykokta bärmassan att självrinna i en sil. Häll tillbaka saften i den rengjorda kastrullen. Koka upp och tillsätt sockret. Rör om tills det är upplöst.

Blanda potatismjöl och 1 dl vatten till en redning och häll ned den i saften under omrörning. Låt sjuda upp och ta därefter kastrullen från värmen.

Servera soppan kall med en klick lättvispad grädde. Gott med knapriga småkakor till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar