VINBÄRSSOPPA
En skål kall vinbärssoppa bjuds helst med en klick grädde och knapriga småkakor.
4 personer
1 l röda vinbär
5 dl vatten
1½ dl socker
1½ msk potatismjöl
1 dl vatten
Servering:
lättvispad grädde
mandelskorpor eller andra knapriga småkakor
Rensa och skölj bären. Lägg dem i en kastrull och tillsätt 5 dl vatten. Låt koka under lock ca 5 minuter. Häll upp den nykokta bärmassan att självrinna i en sil. Häll tillbaka saften i den rengjorda kastrullen. Koka upp och tillsätt sockret. Rör om tills det är upplöst.
Blanda potatismjöl och 1 dl vatten till en redning och häll ned den i saften under omrörning. Låt sjuda upp och ta därefter kastrullen från värmen.
Servera soppan kall med en klick lättvispad grädde. Gott med knapriga småkakor till.
En skål kall vinbärssoppa bjuds helst med en klick grädde och knapriga småkakor.
4 personer
1 l röda vinbär
5 dl vatten
1½ dl socker
1½ msk potatismjöl
1 dl vatten
Servering:
lättvispad grädde
mandelskorpor eller andra knapriga småkakor
Rensa och skölj bären. Lägg dem i en kastrull och tillsätt 5 dl vatten. Låt koka under lock ca 5 minuter. Häll upp den nykokta bärmassan att självrinna i en sil. Häll tillbaka saften i den rengjorda kastrullen. Koka upp och tillsätt sockret. Rör om tills det är upplöst.
Blanda potatismjöl och 1 dl vatten till en redning och häll ned den i saften under omrörning. Låt sjuda upp och ta därefter kastrullen från värmen.
Servera soppan kall med en klick lättvispad grädde. Gott med knapriga småkakor till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar