CITRON- OCH ÖRTKYCKLING
Kycklingen får god smak av citron och örter. Gott med rucolasås till.
8 portioner
1 kg kycklingfilé
salt, peppar
Citron- och örtmarinad:
2 vitlöksklyftor
1 citron
½ kruka timjan
½ dl olja
2 tsk soya
Garnering:
crèma di balsamico
Sätt ugnen på 175°.
Pressa vitlöksklyftorna och pressa saften ur citronen. Hacka timjanbladen och blanda allt med olja och soya.
Lägg filéerna i marinaden, salta och peppra och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat. Stek kycklingen ca 45 minuter till 70° innertemperatur. Låt kycklingen svalna i oljan. Ta upp och skiva filéerna och ringla över balsamico.
Kycklingen får god smak av citron och örter. Gott med rucolasås till.
8 portioner
1 kg kycklingfilé
salt, peppar
Citron- och örtmarinad:
2 vitlöksklyftor
1 citron
½ kruka timjan
½ dl olja
2 tsk soya
Garnering:
crèma di balsamico
Sätt ugnen på 175°.
Pressa vitlöksklyftorna och pressa saften ur citronen. Hacka timjanbladen och blanda allt med olja och soya.
Lägg filéerna i marinaden, salta och peppra och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat. Stek kycklingen ca 45 minuter till 70° innertemperatur. Låt kycklingen svalna i oljan. Ta upp och skiva filéerna och ringla över balsamico.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar