FLUFFIG RABARBERFRESTELSE
En himmelskt god dessert som går bra att förbereda och låta stå i kylen.
4 portioner
Chokladgrädde:
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
Rabarberkompott:
400 g rabarber
1 - 1½ dl socker
rivet skal av ½ - 1 lime
Smulor:
ca 100 g mandelmassa
50 g mjukt smör
1½ dl vetemjöl
3/4 dl rörsocker
Chokladgrädde:
Hacka chokladen. Låt grädden koka upp och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smälter och låt stå i kylen minst 2 timmar.
Rabarberkompott:
Skiva rabarbern. Låt småkoka tillsammans med socker och lime ca 10 minuter. Smaka av med socker och lime. Låt svalna och ställ in i kylen.
Smulor:
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Nyp ihop mandelmassa, smör, mjöl och rörsocker till en smulig deg. Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda smulorna i mitten av ugnen, 10 - 15 minuter, tills de fått fin färg. Rör om då och då. Låt svalna.
Vispa chokladgrädden fluffig. Varva kompott, chokladgrädde och smulor i glas och låt stå i kylen fram till servering.
En himmelskt god dessert som går bra att förbereda och låta stå i kylen.
4 portioner
Chokladgrädde:
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
Rabarberkompott:
400 g rabarber
1 - 1½ dl socker
rivet skal av ½ - 1 lime
Smulor:
ca 100 g mandelmassa
50 g mjukt smör
1½ dl vetemjöl
3/4 dl rörsocker
Chokladgrädde:
Hacka chokladen. Låt grädden koka upp och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smälter och låt stå i kylen minst 2 timmar.
Rabarberkompott:
Skiva rabarbern. Låt småkoka tillsammans med socker och lime ca 10 minuter. Smaka av med socker och lime. Låt svalna och ställ in i kylen.
Smulor:
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Nyp ihop mandelmassa, smör, mjöl och rörsocker till en smulig deg. Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda smulorna i mitten av ugnen, 10 - 15 minuter, tills de fått fin färg. Rör om då och då. Låt svalna.
Vispa chokladgrädden fluffig. Varva kompott, chokladgrädde och smulor i glas och låt stå i kylen fram till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar