lördag 1 juni 2019

Morotssoppa med curry och kokos

MOROTSSOPPA MED CURRY OCH KOKOS

4 portioner

4 morötter
2 dl vatten
4 dl kokosmjölk
500 g morotsjuice
1 tsk honung
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 msk röd currypasta
1 tsk salt
1 tärning grönsaksbuljong
100 g hackade cashewnötter

Persiljekräm:
2 dl crème fraîche
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackad persilja


Skala och slanta morötterna. Koka morötterna helt mjuka i vatten och hälften av kokosmjölken. Mixa dem i vätskan och blanda ned övriga ingredienser, utom nötterna, till soppan. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

Blanda persiljekrämen. Servera soppan med krämen och hackade nötter att strö över. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar