LÄTTLAGAD FISKSOPPA
Värmande och vacker soppa med både torsk och lax.
4 portioner
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
ca 300 g fänkål
2 msk smör
½ g saffran
2 dl vitt vin (kan uteslutas)
1 l vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 dl crème fraîche
250 g torskfilé
250 g laxfilé
3 tomater
salt
2 msk grovhackad timjan
Skala och hacka lök och vitlök. Skär fänkålen i små bitar och spara ev "dillen" till garnering. Fräs lök, vitlök och fänkål i en kastrull med smör, 3 minuter. Tillsätt saffran och fräs 1 minut. Tillsätt vin, vatten och buljongtärningar och sjud under lock 10 minuter. Rör i crème fraîche.
Skär fisken i bitar. Tärna tomaterna. Koka upp soppan. Lägg i fisk och tomat och låt sjuda 3 minuter. Smaka av med salt. Tillsätt timjan och servera med ett gott bröd.
Värmande och vacker soppa med både torsk och lax.
4 portioner
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
ca 300 g fänkål
2 msk smör
½ g saffran
2 dl vitt vin (kan uteslutas)
1 l vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 dl crème fraîche
250 g torskfilé
250 g laxfilé
3 tomater
salt
2 msk grovhackad timjan
Skala och hacka lök och vitlök. Skär fänkålen i små bitar och spara ev "dillen" till garnering. Fräs lök, vitlök och fänkål i en kastrull med smör, 3 minuter. Tillsätt saffran och fräs 1 minut. Tillsätt vin, vatten och buljongtärningar och sjud under lock 10 minuter. Rör i crème fraîche.
Skär fisken i bitar. Tärna tomaterna. Koka upp soppan. Lägg i fisk och tomat och låt sjuda 3 minuter. Smaka av med salt. Tillsätt timjan och servera med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar