KÖTTFÄRSSPETT MED UGNSROSTAD POTATIS
4 portioner
Blötlagda trägrillspett
2 skivor vitt bröd
½ dl mjölk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g blandfärs
salt, svartpeppar
3 kvistar rosmarin
140 g bacon
1 msk olivolja
Ugnsrostad potatis:
4 stora potatisar
1 msk rapsolja
salt, gärna flingsalt
Tillbehör:
örtyoghurt (recept nedan)
salladsblad
2 tomater
Tärna brödet och lägg det och mjölken i en stor skål. Låt brödet svälla i mjölken. Skala och finhacka lök och vitlök. Tillsätt lök, vitlök, färs, salt, peppar och hackad rosmarin till brödblandningen.
Sätt ugnen på 225°.
Forma färsen till 8 avlånga biffar och linda bacon runt om. Stek till fin färg runt om i stekpanna med olja. Stick i grillspetten och lägg över i en ugnsform.
Ugnsrostad potatis:
Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg över i en ugnsform. Ringla olja över potatisarna och strö över litet salt. Tillaga i ugnen ca 35 minuter. När 20 minuter har gått, ställ in färsspetten. Vänd någon gång under tiden.
Servera med örtyoghurt, salladsblad och tomathalva.
ÖRTYOGHURT
Blanda 1 dl turkisk yoghurt, ½ riven gurka, 1 msk pressad citronsaft, 1 msk olivolja, 3 msk hackad mynta eller annan färsk örtkrydda och 1 pressad vitlöksklyfta i en skål. Smaka av med salt och peppar.
4 portioner
Blötlagda trägrillspett
2 skivor vitt bröd
½ dl mjölk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g blandfärs
salt, svartpeppar
3 kvistar rosmarin
140 g bacon
1 msk olivolja
Ugnsrostad potatis:
4 stora potatisar
1 msk rapsolja
salt, gärna flingsalt
Tillbehör:
örtyoghurt (recept nedan)
salladsblad
2 tomater
Tärna brödet och lägg det och mjölken i en stor skål. Låt brödet svälla i mjölken. Skala och finhacka lök och vitlök. Tillsätt lök, vitlök, färs, salt, peppar och hackad rosmarin till brödblandningen.
Sätt ugnen på 225°.
Forma färsen till 8 avlånga biffar och linda bacon runt om. Stek till fin färg runt om i stekpanna med olja. Stick i grillspetten och lägg över i en ugnsform.
Ugnsrostad potatis:
Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg över i en ugnsform. Ringla olja över potatisarna och strö över litet salt. Tillaga i ugnen ca 35 minuter. När 20 minuter har gått, ställ in färsspetten. Vänd någon gång under tiden.
Servera med örtyoghurt, salladsblad och tomathalva.
ÖRTYOGHURT
Blanda 1 dl turkisk yoghurt, ½ riven gurka, 1 msk pressad citronsaft, 1 msk olivolja, 3 msk hackad mynta eller annan färsk örtkrydda och 1 pressad vitlöksklyfta i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar