TORSKPYTT MED ÖRTSÅS
Det finns fin, fryst, portionsförpackad torskrygg som är bra att ha hemma i frysen.
4 portioner
600 g torskrygg
salt, peppar
1 msk sesamfrö
600 g fast potatis
600 g sötpotatis
300 g palsternacka
1 squash
1 rödlök
2 msk rapsolja
½ dl dill
100 g edamamebönor
Örtsås:
2 dl turkisk yoghurt
3 msk dill
1 msk riven pepparrot
1 tsk honung
Skär torsken i bitar och krydda med salt och peppar. Skala och tärna potatis, sötpotatis och palsternacka smått. Tärna squashen och skala och hacka löken. Fräs potatis, sötpotatis och palsternacka i olja tills de fått litet färg. Lägg i squash och lök och fräs till allt är mjukt. Rör i dill och edamamebönor och krydda med salt och peppar.
Stek fisken i olja ett par minuter tills den är klar. Strö över sesamfrön och vänd runt. Lägg fisken ovanpå pytten.
Rör samman yoghurt, dill, pepparrot och honung och servera till pytten.
Det finns fin, fryst, portionsförpackad torskrygg som är bra att ha hemma i frysen.
4 portioner
600 g torskrygg
salt, peppar
1 msk sesamfrö
600 g fast potatis
600 g sötpotatis
300 g palsternacka
1 squash
1 rödlök
2 msk rapsolja
½ dl dill
100 g edamamebönor
Örtsås:
2 dl turkisk yoghurt
3 msk dill
1 msk riven pepparrot
1 tsk honung
Skär torsken i bitar och krydda med salt och peppar. Skala och tärna potatis, sötpotatis och palsternacka smått. Tärna squashen och skala och hacka löken. Fräs potatis, sötpotatis och palsternacka i olja tills de fått litet färg. Lägg i squash och lök och fräs till allt är mjukt. Rör i dill och edamamebönor och krydda med salt och peppar.
Stek fisken i olja ett par minuter tills den är klar. Strö över sesamfrön och vänd runt. Lägg fisken ovanpå pytten.
Rör samman yoghurt, dill, pepparrot och honung och servera till pytten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar