BÖNGRYTA PROVENCALE
4 portioner
1 msk olivolja
150 g fintärnad rotselleri
500 g tärnad potatis
2 gula lökar i klyftor
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk hackad färsk timjan
2 dl crème fraîche
½ tsk salt
1/4 tsk cayennepeppar
800 g blandade bönor
½ liten citron
Toppa med:
krutonger
klyftade cocktailtomater
timjan
Hetta upp en gryta med olja. Stek rotselleri, potatis, lök och vitlök utan att de får färg ca 2 minuter. Slå på vin, vatten och buljong. Låt koka under lock 20 minuter. Tillsätt timjan, crème fraîche och smaka av med salt och cayennepeppar. Rör om och vänd försiktigt ned sköljda och avrunna bönor när grytan blivit riktigt varm. Smaka av med citronsaft och toppa grytan med krutonger, tomater och lite timjan.
4 portioner
1 msk olivolja
150 g fintärnad rotselleri
500 g tärnad potatis
2 gula lökar i klyftor
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk hackad färsk timjan
2 dl crème fraîche
½ tsk salt
1/4 tsk cayennepeppar
800 g blandade bönor
½ liten citron
Toppa med:
krutonger
klyftade cocktailtomater
timjan
Hetta upp en gryta med olja. Stek rotselleri, potatis, lök och vitlök utan att de får färg ca 2 minuter. Slå på vin, vatten och buljong. Låt koka under lock 20 minuter. Tillsätt timjan, crème fraîche och smaka av med salt och cayennepeppar. Rör om och vänd försiktigt ned sköljda och avrunna bönor när grytan blivit riktigt varm. Smaka av med citronsaft och toppa grytan med krutonger, tomater och lite timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar