FYLLDA BIFFAR MED GRATINERAT POTATISMOS
De ostfyllda biffarna serveras med en mustig tomatsås och gratinerat potatismos. Det går bra med vilken lagrad ost som helst i fyllningen.
4 portioner
600 g nötfärs
50 g philadelphiaost
50 g riven västerbottensost
2 msk hackad persilja
salt, peppar
smör eller rapsolja
Gratinerat potatismos:
600 g mjölig potatis
2 äggulor
½ dl rapsolja
riven lagrad ost
Tomatsås:
3 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 burk krossade tomater, 400 g
1 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
Tillbehör:
sallad
Gratinerat potatismos:
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Blanda moset med äggulor, rapsolja och ost. Klicka ned det i små eldfasta portionsformar eller i en litet större. Gratinera i ugnen på 225° ca 20 minuter.
Tomatsås:
Grovhacka vitlöken och finhacka löken. Koka ihop krossade tomater med lök, tomatpuré och oregano. Låt koka ca 15 minuter på svag värme.
Forma färsen till biffar. Gör en fördjupning med tummen i varje biff. Blanda philadelphiaost, riven ost och persilja och lägg en liten klick i varje fördjupning. Nyp ihop färsen runt om. Krydda biffarna med salt och stek dem gyllenbruna i en klick smör eller rapsolja. Stek på medelvärme 2 - 3 minuter på varje sida.
Servera biffarna med tomatsås, gratinerat potatismos och en enkel sallad.
De ostfyllda biffarna serveras med en mustig tomatsås och gratinerat potatismos. Det går bra med vilken lagrad ost som helst i fyllningen.
4 portioner
600 g nötfärs
50 g philadelphiaost
50 g riven västerbottensost
2 msk hackad persilja
salt, peppar
smör eller rapsolja
Gratinerat potatismos:
600 g mjölig potatis
2 äggulor
½ dl rapsolja
riven lagrad ost
Tomatsås:
3 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 burk krossade tomater, 400 g
1 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
Tillbehör:
sallad
Gratinerat potatismos:
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Blanda moset med äggulor, rapsolja och ost. Klicka ned det i små eldfasta portionsformar eller i en litet större. Gratinera i ugnen på 225° ca 20 minuter.
Tomatsås:
Grovhacka vitlöken och finhacka löken. Koka ihop krossade tomater med lök, tomatpuré och oregano. Låt koka ca 15 minuter på svag värme.
Forma färsen till biffar. Gör en fördjupning med tummen i varje biff. Blanda philadelphiaost, riven ost och persilja och lägg en liten klick i varje fördjupning. Nyp ihop färsen runt om. Krydda biffarna med salt och stek dem gyllenbruna i en klick smör eller rapsolja. Stek på medelvärme 2 - 3 minuter på varje sida.
Servera biffarna med tomatsås, gratinerat potatismos och en enkel sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar