LASAGNE MED RÖDA LINSER
4 - 6 portioner
2 morötter
200 g zucchini
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk finstrimlad basilika
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 dl torkade röda linser
2 burkar krossade tomater à 400 g
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt, svartpeppar
chiliflakes (kan uteslutas)
300 g lasagneplattor, gärna färska
4 dl crème fraîche
3 dl riven lagrad ost
1 mozzarellaboll, 125 g
Garnering:
persilja
parmesanost
Sätt ugnen på 225°.
Skala och finhacka morötterna. Ansa och tärna zucchinin. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs morötter, zucchini, lök, vitlök och basilika blankt och smidigt utan att det får färg i en rymlig stekpanna med olja. Tillsätt tomatpuré och stek ca 1 minut. Tillsätt linser, krossade tomater, vatten och buljongtärning och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev litet chiliflakes.
Smörj en ugnsform, ca 20 x 30 cm. Varva lasagneplattor, tomatsås, crème fraîche och ost i formen. Avsluta med tomatsås och toppa med riven mozzarella. Gratinera strax under mitten i ugnen 20 - 25 minuter.
Vid servering:
Garnera med persilja och gärna litet hyvlad parmesanost.
4 - 6 portioner
2 morötter
200 g zucchini
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk finstrimlad basilika
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 dl torkade röda linser
2 burkar krossade tomater à 400 g
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt, svartpeppar
chiliflakes (kan uteslutas)
300 g lasagneplattor, gärna färska
4 dl crème fraîche
3 dl riven lagrad ost
1 mozzarellaboll, 125 g
Garnering:
persilja
parmesanost
Sätt ugnen på 225°.
Skala och finhacka morötterna. Ansa och tärna zucchinin. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs morötter, zucchini, lök, vitlök och basilika blankt och smidigt utan att det får färg i en rymlig stekpanna med olja. Tillsätt tomatpuré och stek ca 1 minut. Tillsätt linser, krossade tomater, vatten och buljongtärning och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev litet chiliflakes.
Smörj en ugnsform, ca 20 x 30 cm. Varva lasagneplattor, tomatsås, crème fraîche och ost i formen. Avsluta med tomatsås och toppa med riven mozzarella. Gratinera strax under mitten i ugnen 20 - 25 minuter.
Vid servering:
Garnera med persilja och gärna litet hyvlad parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar