LIMEMOUSSE
Krämigt frisk mousse smaksatt med lime både rundar av och piggar upp efter maten. Servera med finess i höga glas.
Ca 6 portioner
4 gelatinblad
2 ägg, delade i gulor och vitor
3/4 - 1 dl florsocker
rivet skal av 1½ limefrukt
ca 2 dl vispgrädde
Garnering:
2 limefrukter
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.
Vispa äggulor och florsocker riktigt poröst. Moussen är syrlig och vill man ha den sötare så ta den större mängden florsocker. Vänd ned limeskalet.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i limesaften i en kastrull. Låt svalna till en simmig lag. Vispa äggvitorna till hårt skum i en skål för sig. Vispa grädden fluffig i en annan skål. Rör ned gelatinlösningen i äggulorna (inte för kalla), blanda i grädden och sist äggvitorna. Fördela moussen i vackra glas och ställ dem kallt att stelna, 2 - 3 timmar eller över natten. Garnera med tunt skivad lime.
Krämigt frisk mousse smaksatt med lime både rundar av och piggar upp efter maten. Servera med finess i höga glas.
Ca 6 portioner
4 gelatinblad
2 ägg, delade i gulor och vitor
3/4 - 1 dl florsocker
rivet skal av 1½ limefrukt
ca 2 dl vispgrädde
Garnering:
2 limefrukter
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.
Vispa äggulor och florsocker riktigt poröst. Moussen är syrlig och vill man ha den sötare så ta den större mängden florsocker. Vänd ned limeskalet.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i limesaften i en kastrull. Låt svalna till en simmig lag. Vispa äggvitorna till hårt skum i en skål för sig. Vispa grädden fluffig i en annan skål. Rör ned gelatinlösningen i äggulorna (inte för kalla), blanda i grädden och sist äggvitorna. Fördela moussen i vackra glas och ställ dem kallt att stelna, 2 - 3 timmar eller över natten. Garnera med tunt skivad lime.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar