CHILIMARINERADE KYCKLINGBEN
MED PARMESANPOTATIS
Dipsåsen till kycklingbenen kan göras i förväg och bör då förvaras litet svalt.
4 portioner
900 g kycklingben
900 g kokt delikatesspotatis
300 g cocktailtomater, gärna i olika färger
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad persilja
1½ dl riven parmesanost
Marinad:
½ dl sweet chilisås
½ dl chilisås
3 msk rapsolja
1½ msk kinesisk soya
Böndip:
50 g smör
1 burk vita bönor, 400 g
ca 2 msk crème fraîche
3 msk finhackade valfria örter
2 msk riven parmesanost
2 tsk citronsaft
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Topping:
150 g sockerärter
Garnering:
citronskal
kryddgrönt
Sätt ugnen på 200°.
Putsa kycklingbenen. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg i benen minst 30 minuter. Ta upp benen och låt dem rinna av. Pensla eller torka av såsen på benen litet. Lägg kycklingbenen i en bakpappersklädd långpanna och tillaga i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Ta ut dem.
Placera ut potatisen mellan kycklingbenen i långpannan och tryck till varje potatis med en gaffel. Lägg ut tomaterna. Ringla över olja, salta och peppra. Hacka persiljan och strö över persilja och riven ost. Baka vidare strax under ugnens mitt 10 - 15 minuter.
Böndip:
Bryn smöret genom att smälta det på medelstark värme i en kastrull tills det har slutat bubbla och börjat bli lätt brunt. Ta av, ställ åt sidan och låt svalna litet. Skölj bönorna noga och låt dem rinna av. Mixa bönorna släta tillsammans med crème fraîche och kryddgrönt. Tillsätt försiktigt smöret i en jämn stråle samtidigt som du mixar hela tiden. Ta inte med den grumliga bottensatsen.
Tillsätt parmesanost, citronsaft, salt och peppar.
Ansa sockerärterna och koka dem i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Ta ut plåten och toppa med de kokta bönorna. Garnera med citronskal och kryddgrönt och servera med böndip.
MED PARMESANPOTATIS
Dipsåsen till kycklingbenen kan göras i förväg och bör då förvaras litet svalt.
4 portioner
900 g kycklingben
900 g kokt delikatesspotatis
300 g cocktailtomater, gärna i olika färger
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad persilja
1½ dl riven parmesanost
Marinad:
½ dl sweet chilisås
½ dl chilisås
3 msk rapsolja
1½ msk kinesisk soya
Böndip:
50 g smör
1 burk vita bönor, 400 g
ca 2 msk crème fraîche
3 msk finhackade valfria örter
2 msk riven parmesanost
2 tsk citronsaft
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Topping:
150 g sockerärter
Garnering:
citronskal
kryddgrönt
Sätt ugnen på 200°.
Putsa kycklingbenen. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg i benen minst 30 minuter. Ta upp benen och låt dem rinna av. Pensla eller torka av såsen på benen litet. Lägg kycklingbenen i en bakpappersklädd långpanna och tillaga i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Ta ut dem.
Placera ut potatisen mellan kycklingbenen i långpannan och tryck till varje potatis med en gaffel. Lägg ut tomaterna. Ringla över olja, salta och peppra. Hacka persiljan och strö över persilja och riven ost. Baka vidare strax under ugnens mitt 10 - 15 minuter.
Böndip:
Bryn smöret genom att smälta det på medelstark värme i en kastrull tills det har slutat bubbla och börjat bli lätt brunt. Ta av, ställ åt sidan och låt svalna litet. Skölj bönorna noga och låt dem rinna av. Mixa bönorna släta tillsammans med crème fraîche och kryddgrönt. Tillsätt försiktigt smöret i en jämn stråle samtidigt som du mixar hela tiden. Ta inte med den grumliga bottensatsen.
Tillsätt parmesanost, citronsaft, salt och peppar.
Ansa sockerärterna och koka dem i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Ta ut plåten och toppa med de kokta bönorna. Garnera med citronskal och kryddgrönt och servera med böndip.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar