PASTA MED KRÄMIG OSTSÅS
Byt gärna ut bacon mot fint tärnad kassler.
4 portioner
250 g makaroner
1 msk olivolja
250 g bacon
2½ dl mjölk
250 g mascarpone
100 g riven cheddarost
salt, peppar
2 kvistar färsk rosmarin
Sätt ugnen på 200°.
Koka makaronerna al dente. Häll av vattnet. Blanda pastan med olivolja. Stek baconbitarna knapriga och ställ dem åt sidan.
Blanda pasta, mjölk, mascarpone och hälften av den rivna osten i en kastrull. Krydda med salt och peppar. Hetta upp allt.
Hacka rosmarin fint. Blanda ned hälften av hacket i pannan. Häll allt i en ugnsfast form och strö till sist över resten av osten och rosmarin. Grädda mitt i ugnen 10 - 15 minuter.
Byt gärna ut bacon mot fint tärnad kassler.
4 portioner
250 g makaroner
1 msk olivolja
250 g bacon
2½ dl mjölk
250 g mascarpone
100 g riven cheddarost
salt, peppar
2 kvistar färsk rosmarin
Sätt ugnen på 200°.
Koka makaronerna al dente. Häll av vattnet. Blanda pastan med olivolja. Stek baconbitarna knapriga och ställ dem åt sidan.
Blanda pasta, mjölk, mascarpone och hälften av den rivna osten i en kastrull. Krydda med salt och peppar. Hetta upp allt.
Hacka rosmarin fint. Blanda ned hälften av hacket i pannan. Häll allt i en ugnsfast form och strö till sist över resten av osten och rosmarin. Grädda mitt i ugnen 10 - 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar