KASSLER PÅ GRÖNSAKSBÄDD
Fyll formen med grönsaker och kassler och toppa med ett krämigt täcke.
4 portioner
600g kassler
1 msk rapsolja
Grönsaker:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 röd chilifrukt
1 rödlök
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
olivolja till stekning
1 dl hackade blandade örter
salt, peppar
Gratängtäcke:
2 dl crème fraîche
2 dl riven lagrad cheddarost
Skär kasslern i tunna skivor och stek dem i litet rapsolja, ca 1 minut på varje sida. Sätt ugnen på 225°.
Dela paprikor och chili och ta bort kärnorna. Skär paprikorna i bitar och strimla chilin. Klyfta löken och skiva vitlöken. Hetta upp litet olivolja i en stekpanna och lägg i paprikor, chili och lök. Låt fräsa 2 - 3 minuter. Lägg i vitlök och örter och fräs ytterligare ½ minut. Salta och peppra. Lägg över grönsakerna i en smord ugnsform och placera kasslern ovanpå.
Blanda crème fraîche och ost och bred över kasslerskivorna. Gratinera i ugnen tills gratängen börjar få litet färg, ca 15 minuter. Garnera med färska örter och servera med sallad.
Fyll formen med grönsaker och kassler och toppa med ett krämigt täcke.
4 portioner
600g kassler
1 msk rapsolja
Grönsaker:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 röd chilifrukt
1 rödlök
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
olivolja till stekning
1 dl hackade blandade örter
salt, peppar
Gratängtäcke:
2 dl crème fraîche
2 dl riven lagrad cheddarost
Skär kasslern i tunna skivor och stek dem i litet rapsolja, ca 1 minut på varje sida. Sätt ugnen på 225°.
Dela paprikor och chili och ta bort kärnorna. Skär paprikorna i bitar och strimla chilin. Klyfta löken och skiva vitlöken. Hetta upp litet olivolja i en stekpanna och lägg i paprikor, chili och lök. Låt fräsa 2 - 3 minuter. Lägg i vitlök och örter och fräs ytterligare ½ minut. Salta och peppra. Lägg över grönsakerna i en smord ugnsform och placera kasslern ovanpå.
Blanda crème fraîche och ost och bred över kasslerskivorna. Gratinera i ugnen tills gratängen börjar få litet färg, ca 15 minuter. Garnera med färska örter och servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar