onsdag 27 februari 2019

Kassler på grönsaksbädd

KASSLER PÅ GRÖNSAKSBÄDD

Fyll formen med grönsaker och kassler och toppa med ett krämigt täcke.

4 portioner

600g kassler
1 msk rapsolja

Grönsaker:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 röd chilifrukt
1 rödlök
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
olivolja till stekning
1 dl hackade blandade örter
salt, peppar

Gratängtäcke:
2 dl crème fraîche
2 dl riven lagrad cheddarost


Skär kasslern i tunna skivor och stek dem i litet rapsolja, ca 1 minut på varje sida. Sätt ugnen på 225°.

Dela paprikor och chili och ta bort kärnorna. Skär paprikorna i bitar och strimla chilin. Klyfta löken och skiva vitlöken. Hetta upp litet olivolja i en stekpanna och lägg i paprikor, chili och lök. Låt fräsa 2 - 3 minuter. Lägg i vitlök och örter och fräs ytterligare ½ minut. Salta och peppra. Lägg över grönsakerna i en smord ugnsform och placera kasslern ovanpå.

Blanda crème fraîche och ost och bred över kasslerskivorna. Gratinera i ugnen tills gratängen börjar få litet färg, ca 15 minuter. Garnera med färska örter och servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar