MINESTRONESOPPA MED OSTKRÄM
En älskad klassiker. Så här gör du den från grunden med pasta och potatis som får koka med i soppan.
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
1 stjälk blekselleri
olivolja till stekning
2 dl potatis i bitar
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 lagerblad
1 l vatten
2 msk koncentrerad grönsaksfond
2 dl torrt vitt vin
1 burk plommontomater, ca 400 g
1 parmesanostskalk
2 dl okokt pasta, t ex skruvar
100 g savoykål i bitar
2 dl kokta vita bönor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ostkräm:
100 g fetaost
200 g färskost
3 msk finhackade örter,
t ex timjan och persilja
rivet skal av ½ citron
Servering:
riven parmesanost
färska örter
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i små tärningar. Ansa och skär sellerin i bitar. Fräs lök och vitlök blankt och smidigt i olja i en rymlig kastrull utan att den får färg. Tillsätt potatis och övriga grönsaker. Fräs vidare ca 5 minuter och rör om.
Tillsätt tomatpuré, kryddor, vatten, fond, vin, plommontomater och parmesanostskalk. Låt soppan sjuda 35 - 40 minuter. Höj värmen och tillsätt pasta och kål. Koka pastan i soppan utan lock så länge som det står på förpackningen.
Skölj bönorna noga och tillsätt dem i soppan. Smaka av med salt och peppar. Plocka upp ostskalken.
Ostkräm:
Mixa eller mosa fetaost och färskost. Vänd ned örter och citronskal i blandningen. Krydda med salt och peppar.
Servera soppan med ostkrämen samt riven parmesanost och färska örter på toppen.
En älskad klassiker. Så här gör du den från grunden med pasta och potatis som får koka med i soppan.
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
1 stjälk blekselleri
olivolja till stekning
2 dl potatis i bitar
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 lagerblad
1 l vatten
2 msk koncentrerad grönsaksfond
2 dl torrt vitt vin
1 burk plommontomater, ca 400 g
1 parmesanostskalk
2 dl okokt pasta, t ex skruvar
100 g savoykål i bitar
2 dl kokta vita bönor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ostkräm:
100 g fetaost
200 g färskost
3 msk finhackade örter,
t ex timjan och persilja
rivet skal av ½ citron
Servering:
riven parmesanost
färska örter
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i små tärningar. Ansa och skär sellerin i bitar. Fräs lök och vitlök blankt och smidigt i olja i en rymlig kastrull utan att den får färg. Tillsätt potatis och övriga grönsaker. Fräs vidare ca 5 minuter och rör om.
Tillsätt tomatpuré, kryddor, vatten, fond, vin, plommontomater och parmesanostskalk. Låt soppan sjuda 35 - 40 minuter. Höj värmen och tillsätt pasta och kål. Koka pastan i soppan utan lock så länge som det står på förpackningen.
Skölj bönorna noga och tillsätt dem i soppan. Smaka av med salt och peppar. Plocka upp ostskalken.
Ostkräm:
Mixa eller mosa fetaost och färskost. Vänd ned örter och citronskal i blandningen. Krydda med salt och peppar.
Servera soppan med ostkrämen samt riven parmesanost och färska örter på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar