BÖNGRYTA
Utmärkt vegetarisk gryta där bönor är basen tillsammans med körsbärstomater på burk.
4 portioner
250 g potatis
½ purjolök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 msk olivolja
1 burk konserverade körsbärstomater, 400 g
3 - 4 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 burkar vita bönor eller andra
valfria bönor à 400 g
salt, svartpeppar
½ dl finhackad persilja
Garnering:
persilja
Tillbehör:
bröd och ost
Skala och tärna potatisen. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs potatis, lök och chili blankt utan att det får färg i en gryta med olja. Tillsätt tomater, vatten och buljongtärningar och låt sjuda ca 20 minuter.
Spola av bönorna noga och låt dem rinna av. Vänd ned bönorna i grytan och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ned persiljan. Garnera med persilja och servera med bröd och ost.
Utmärkt vegetarisk gryta där bönor är basen tillsammans med körsbärstomater på burk.
4 portioner
250 g potatis
½ purjolök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 msk olivolja
1 burk konserverade körsbärstomater, 400 g
3 - 4 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 burkar vita bönor eller andra
valfria bönor à 400 g
salt, svartpeppar
½ dl finhackad persilja
Garnering:
persilja
Tillbehör:
bröd och ost
Skala och tärna potatisen. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs potatis, lök och chili blankt utan att det får färg i en gryta med olja. Tillsätt tomater, vatten och buljongtärningar och låt sjuda ca 20 minuter.
Spola av bönorna noga och låt dem rinna av. Vänd ned bönorna i grytan och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ned persiljan. Garnera med persilja och servera med bröd och ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar