söndag 13 januari 2019

Högrevsgryta med rotfrukter och svamp

HÖGREVSGRYTA MED ROTFRUKTER OCH SVAMP

4 portioner

500 g högrev
1 rödlök
½ kålrot
2 morötter
1 palsternacka
smör till stekning
salt, svartpeppar
5 dl porter
7 dl köttbuljong
2 msk kinesisk soya
2 lagerblad
5 svartpepparkorn
100 g champinjoner

Garnering:
persilja

Tillbehör:
kokt potatis eller potatismos



Putsa och skär köttet i bitar som är ca 3 x 3 cm. Skala och klyfta löken. Skala kålrot, morötter och palsternacka och skär i bitar. Bryn köttet runt om i omgångar i en stor gryta med smör. Salta och peppra. Lägg över köttet på ett fat.

Fräs lök och rotfrukter blanka runt om i grytan i smör. Lägg över på ett fat. Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt porter, buljong, soya, lagerblad och pepparkorn. Låt koka under lock ca 1½ timme. Kontrollera att köttet är mört.

Vänd ner rotfrukterna och sjud vidare under lock ca 20 minuter. Ansa och skär svampen i kvartar eller halvor och stek i en stekpanna med smör. Lägg över i grytan och smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja och servera med kokt potatis eller potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar