VÄSTERBOTTENLAX OCH SHERRYSÅS
Lättlagat och gott - gratinera laxfiléerna med västerbottenost och servera med lyxig sherrysås.
4 portioner
600 g laxfilé
½ tsk salt
2 krm peppar
1 liten röd paprika
150 g riven västerbottenost
smör till formen
Sås:
1 dl sherry
2 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 tärning fiskbuljong
2 dl crème fraîche
½ msk vetemjöl
2 msk hackad dill
Garnering:
100 g skalade räkor
4 kvistar dill
Sätt ugnen på 225°.
Skär laxen i 4 portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form, salta och peppra. Tärna paprikan. Strö paprikabitar och ost över laxen. Sätt in formen längst ned i ugnen och stek laxen ca 15 minuter.
Sås:
Vispa ihop alla ingredienser utom dillen i en kastrull. Koka upp och sjud 3 minuter. Blanda ned dillen.
Garnera laxen med räkor och dillkvistar. Servera med såsen, ugnsstekt eller kokt potatis och sallad.
Lättlagat och gott - gratinera laxfiléerna med västerbottenost och servera med lyxig sherrysås.
4 portioner
600 g laxfilé
½ tsk salt
2 krm peppar
1 liten röd paprika
150 g riven västerbottenost
smör till formen
Sås:
1 dl sherry
2 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 tärning fiskbuljong
2 dl crème fraîche
½ msk vetemjöl
2 msk hackad dill
Garnering:
100 g skalade räkor
4 kvistar dill
Sätt ugnen på 225°.
Skär laxen i 4 portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form, salta och peppra. Tärna paprikan. Strö paprikabitar och ost över laxen. Sätt in formen längst ned i ugnen och stek laxen ca 15 minuter.
Sås:
Vispa ihop alla ingredienser utom dillen i en kastrull. Koka upp och sjud 3 minuter. Blanda ned dillen.
Garnera laxen med räkor och dillkvistar. Servera med såsen, ugnsstekt eller kokt potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar