onsdag 14 november 2018

Västerbottenlax och sherrysås

VÄSTERBOTTENLAX OCH SHERRYSÅS

Lättlagat och gott - gratinera laxfiléerna med västerbottenost och servera med lyxig sherrysås.

4 portioner

600 g laxfilé
½ tsk salt
2 krm peppar
1 liten röd paprika
150 g riven västerbottenost
smör till formen

Sås:
1 dl sherry
2 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 tärning fiskbuljong
2 dl crème fraîche
½ msk vetemjöl
2 msk hackad dill

Garnering:
100 g skalade räkor
4 kvistar dill


Sätt ugnen på 225°.

Skär laxen i 4 portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form, salta och peppra. Tärna paprikan. Strö paprikabitar och ost över laxen. Sätt in formen längst ned i ugnen och stek laxen ca 15 minuter.

Sås:
Vispa ihop alla ingredienser utom dillen i en kastrull. Koka upp och sjud 3 minuter. Blanda ned dillen.

Garnera laxen med räkor och dillkvistar. Servera med såsen, ugnsstekt eller kokt potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar