onsdag 14 november 2018

Oxfilé med svamp och paprika-alioli

OXFILÉ MED SVAMP OCH PAPRIKA-ALIOLI

Allt gott på ett fat. Chimichurri är en olivoljemix med persilja, vitlök, lök och spansk peppar - god till allt.

4 portioner

4 skivor oxfilé eller rostas, ca 450 g
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
100 g kantareller
smör till tekning

Paprika-alioli:
1 dl majonnäs
2 tsk paprikapulver
3 msk hackad inlagd paprika
2 pressade vitlöksklyftor

Ugnsgrönsaker:
800 g fast potatis
4 morötter
4 rödbetor
1 gul paprika
2 msk olja

Chimichurri:
2 dl hackad bladpersilja
3 finhackade vitlöksklyftor
1 msk finhackad gul lök
1 msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
1 finhackad röd spansk peppar
1½ dl olivolja


Sätt ugnen på 225°.

Blanda ingredienserna till aliolin.

Skala och dela potatis, rotfrukter och paprika. Lägg dem på ett ugnssäkert fat i olika grupper och droppa över olja. Salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen 35 minuter

Mixa ingredienserna till chimichurrin.

Stek kantarellerna i smör i stekpanna. Torka filéskivorna torra och stek dem på hög värme i smör ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Blanda litet av ugnsgrönsakerna med chimichurrin, spara resten av chimichurrin och servera som tillbehör.

Lägg upp grönsakerna i botten på tallrikar. Lägg kött och kantareller ovanpå och toppa med aliolin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar