måndag 12 november 2018

Rosmarinkyckling med grönsaker

ROSMARINKYCKLING MED GRÖNSAKER

Hel ugnsstekt kyckling med lök och rotfrukter runt om, som tillagas samtidigt med kycklingen.

4 personer

1 hel kyckling, ca 1,2 kg
1 citron
4 vitlöksklyftor
1 msk färsk finhackad rosmarin
2 msk dijonsenap
2 msk olivolja
flingsalt och grovmalen svartpeppar

Grönsaker:
500 g potatis
100 g rotselleri
3 morötter
2 gula lökar
2 stjälkar blekselleri
3 dl hönsbuljong
2 msk olivolja

Servering:
hackad persilja


Riv skalet från citronen och finhacka vitlöken. Blanda med rosmarin, senap och olivolja. Lägg kycklingen i en form och gnid in den med blandningen. Krydda med salt och peppar och sätt ugnen på 200°. 

Skala och ansa potatisen och grönsakerna, skär dem i mindre bitar och fördela dem runt om kycklingen. Häll litet varm hönsbuljong i formen och ställ in i den varma ugnen och grädda ca 1 timme. Stick mellan lår och kropp, när vätskan är klar är kycklingen färdig.

Strö litet hackad persilja över före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar