ROSMARINKYCKLING MED GRÖNSAKER
Hel ugnsstekt kyckling med lök och rotfrukter runt om, som tillagas samtidigt med kycklingen.
4 personer
1 hel kyckling, ca 1,2 kg
1 citron
4 vitlöksklyftor
1 msk färsk finhackad rosmarin
2 msk dijonsenap
2 msk olivolja
flingsalt och grovmalen svartpeppar
Grönsaker:
500 g potatis
100 g rotselleri
3 morötter
2 gula lökar
2 stjälkar blekselleri
3 dl hönsbuljong
2 msk olivolja
Servering:
hackad persilja
Riv skalet från citronen och finhacka vitlöken. Blanda med rosmarin, senap och olivolja. Lägg kycklingen i en form och gnid in den med blandningen. Krydda med salt och peppar och sätt ugnen på 200°.
Skala och ansa potatisen och grönsakerna, skär dem i mindre bitar och fördela dem runt om kycklingen. Häll litet varm hönsbuljong i formen och ställ in i den varma ugnen och grädda ca 1 timme. Stick mellan lår och kropp, när vätskan är klar är kycklingen färdig.
Strö litet hackad persilja över före servering.
Hel ugnsstekt kyckling med lök och rotfrukter runt om, som tillagas samtidigt med kycklingen.
4 personer
1 hel kyckling, ca 1,2 kg
1 citron
4 vitlöksklyftor
1 msk färsk finhackad rosmarin
2 msk dijonsenap
2 msk olivolja
flingsalt och grovmalen svartpeppar
Grönsaker:
500 g potatis
100 g rotselleri
3 morötter
2 gula lökar
2 stjälkar blekselleri
3 dl hönsbuljong
2 msk olivolja
Servering:
hackad persilja
Riv skalet från citronen och finhacka vitlöken. Blanda med rosmarin, senap och olivolja. Lägg kycklingen i en form och gnid in den med blandningen. Krydda med salt och peppar och sätt ugnen på 200°.
Skala och ansa potatisen och grönsakerna, skär dem i mindre bitar och fördela dem runt om kycklingen. Häll litet varm hönsbuljong i formen och ställ in i den varma ugnen och grädda ca 1 timme. Stick mellan lår och kropp, när vätskan är klar är kycklingen färdig.
Strö litet hackad persilja över före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar