FÄRSLIMPA MED CHAMPINJONER OCH BACON
Baconklädd färslimpa av blandfärs blandad med svamp och soltorkade tomater. I formen även små potatisar och lök i klyftor.
4 personer
400 g blandfärs
100 g färska champinjoner
1 stor gul lök
1 dl ströbröd
2 ägg
1 dl hackade soltorkade tomater
1 pkt bacon, 140 g
några kvistar färsk rosmarin
400 g potatis, gärna små
4 - 6 färska lökar
Hacka svampen och riv löken fint. Blanda ned i färsen med ströbröd, ägg och soltorkade tomater. Salta och peppra. Provstek gärna en bit färs för att kolla kryddningen. Sätt ugnen på 175°.
Forma till en limpa och lägg i en eldfast form som även ska rymma lök och potatis. Klä färslimpan med bacon och stick in rosmarinkvistar mellan baconskivorna. Klyfta löken och fördela den och potatisarna runt om färslimpan. Ställ in formen i ugnen och grädda 35 - 40 minuter.
Baconklädd färslimpa av blandfärs blandad med svamp och soltorkade tomater. I formen även små potatisar och lök i klyftor.
4 personer
400 g blandfärs
100 g färska champinjoner
1 stor gul lök
1 dl ströbröd
2 ägg
1 dl hackade soltorkade tomater
1 pkt bacon, 140 g
några kvistar färsk rosmarin
400 g potatis, gärna små
4 - 6 färska lökar
Hacka svampen och riv löken fint. Blanda ned i färsen med ströbröd, ägg och soltorkade tomater. Salta och peppra. Provstek gärna en bit färs för att kolla kryddningen. Sätt ugnen på 175°.
Forma till en limpa och lägg i en eldfast form som även ska rymma lök och potatis. Klä färslimpan med bacon och stick in rosmarinkvistar mellan baconskivorna. Klyfta löken och fördela den och potatisarna runt om färslimpan. Ställ in formen i ugnen och grädda 35 - 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar