LÖVBIFF PÅ GRATÄNGBÄDD
4 personer
600 g lövbiff
salt, peppar
Fyllning:
10 - 12 soltorkade tomater
1 dl pesto
Potatisgratäng:
2 gula lökar
500 g kokt fast potatis
2 lagerblad
ca 1 dl vitt vin
2 dl grädde
100 g grovriven parmesanost
Servering:
finhackad persilja
Sätt ugnen på 175°.
Grovhacka de soltorkade tomaterna. Krydda köttet med salt och peppar och lägg det på en arbetsbänk. Stryk peston jämnt över skivorna. Lägg på tomatbitar och rulla därefter ihop till rulader. Fäst med tandpetare.
Potatisgratäng:
Skala löken. Skiva lök och potatis och lägg i en värmetålig form. Krydda med salt och peppar och blanda. Lägg på lagerblad, häll över vin och grädde och strö över riven ost.
Lägg ruladerna ovanpå gratängen i formen och stek längst ned i ugnen ca 20 minuter. Finhacka persilja och strö över vid servering
4 personer
600 g lövbiff
salt, peppar
Fyllning:
10 - 12 soltorkade tomater
1 dl pesto
Potatisgratäng:
2 gula lökar
500 g kokt fast potatis
2 lagerblad
ca 1 dl vitt vin
2 dl grädde
100 g grovriven parmesanost
Servering:
finhackad persilja
Sätt ugnen på 175°.
Grovhacka de soltorkade tomaterna. Krydda köttet med salt och peppar och lägg det på en arbetsbänk. Stryk peston jämnt över skivorna. Lägg på tomatbitar och rulla därefter ihop till rulader. Fäst med tandpetare.
Potatisgratäng:
Skala löken. Skiva lök och potatis och lägg i en värmetålig form. Krydda med salt och peppar och blanda. Lägg på lagerblad, häll över vin och grädde och strö över riven ost.
Lägg ruladerna ovanpå gratängen i formen och stek längst ned i ugnen ca 20 minuter. Finhacka persilja och strö över vid servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar