PASTAGRATÄNG MED GRÖNSAKER OCH PARMASKINKA
4 personer
1 knippa sparris
3 - 5 späda morötter med blast
1 liten fänkål
4 - 6 schalottenlökar
6 - 8 salladslökar
2 vitlöksklyftor
olja till stekning
salt, peppar
8 skivor parmaskinka
1 msk färska repade timjanblad
400 g tortellini med ricotta och svamp
lite olivolja
Sås:
4 dl gräddmjölk
2 dl riven lagrad grevéost
2 dl riven parmesanost
1 msk majsstärkelse
Skala och ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek grönsakerna mjuka på medelvärme 5 - 8 minuter. Lägg i vitlöken mot slutet. Salta och peppra.
Skiva hälften av parmaskinkan och blanda med grönsaker och timjan. Stek under omrörning ytterligare någon minut.
Koka tortellinin enligt anvisning på paketet. Häll bort vattnet och ringla lite olivolja över så att pastan inte klibbar ihop. Blanda grönsakerna försiktigt med tortellinin och lägg över i en eldfast form. Sätt ugnen på 200°.
Koka upp gräddmjölken, blanda ned osten och rör om tills den smält. Smaka av med salt och peppar och red såsen med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Häll såsen över gratängen och fördela de sista skivorna parmaskinka överst. Gratinera i ca 30 minuter.
Servera gärna med bröd.
4 personer
1 knippa sparris
3 - 5 späda morötter med blast
1 liten fänkål
4 - 6 schalottenlökar
6 - 8 salladslökar
2 vitlöksklyftor
olja till stekning
salt, peppar
8 skivor parmaskinka
1 msk färska repade timjanblad
400 g tortellini med ricotta och svamp
lite olivolja
Sås:
4 dl gräddmjölk
2 dl riven lagrad grevéost
2 dl riven parmesanost
1 msk majsstärkelse
Skala och ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek grönsakerna mjuka på medelvärme 5 - 8 minuter. Lägg i vitlöken mot slutet. Salta och peppra.
Skiva hälften av parmaskinkan och blanda med grönsaker och timjan. Stek under omrörning ytterligare någon minut.
Koka tortellinin enligt anvisning på paketet. Häll bort vattnet och ringla lite olivolja över så att pastan inte klibbar ihop. Blanda grönsakerna försiktigt med tortellinin och lägg över i en eldfast form. Sätt ugnen på 200°.
Koka upp gräddmjölken, blanda ned osten och rör om tills den smält. Smaka av med salt och peppar och red såsen med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Häll såsen över gratängen och fördela de sista skivorna parmaskinka överst. Gratinera i ca 30 minuter.
Servera gärna med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar