onsdag 17 oktober 2018

Gratinerad bakpotatis med skinka

GRATINERAD BAKPOTATIS MED SKINKA

Baka först, gratinera sedan! Potatisröran smakar ljuvligt av skinka, grönpeppar, färskost och persilja.

4 - 8 personer

4 bakpotatisar

Fyllning:
1 gul lök
10 - 15 grönpepparkorn i lag
250 g strimlad rökt skinka
200 g färskost, t ex Philadelphia
1 dl finhackad persilja
salt, peppar
1 - 2 msk rödvinsvinäger
eller efter smak


Servering:
blandad sallad


Sätt ugnen på 200°.

Stick några hål i bakpotatisarna och baka dem i mitten av ugnen ca 1 timme. Kontrollera med sticka så att de är klara. 

Skala och finhacka löken. Krossa pepparkornen i en mortel. 

Ta ut de bakade potatisarna. Dela dem på mitten. Gröp ur innanmätet och lägg ned det i en bunke. Spara skalhalvorna och lägg dem åt sidan. Blanda ned alla övriga ingredienser till fyllningen i potatisbunken. Smaksätt med salt, peppar och lite vinäger.

Fördela fyllningen jämnt i skalen, placera på en bakplåt eller i en eldfast form och gratinera i ugnen tills de börjar få färg, ca 20 minuter. Servera med sallad.

1 kommentar: