onsdag 17 oktober 2018

Bakad potatis med räkfyllning

BAKAD POTATIS MED RÄKFYLLNING

Hela potatisar fyllda med räkor, pepparrot och en aning vitlök. På toppen knapriga små baconbitar och riven parmesan.

4 personer

4 bakpotatisar

Fyllning:
ca 250 g skalade räkor
½ pkt bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
färsk pepparrot
1 paprika
1 dl chilisås
2 dl majonnäs
salt, peppar

Servering:
ev smör
färskriven pepparrot


Sätt ugnen på 225°.

Rengör potatisarna och stick några hål i skalet. Placera på galler i mitten av ugnen och baka ca 1 timme.

Lägg baconskivorna på en bakpappersklädd plåt. Stek dem knapriga i mitten av ugnen 10 - 12 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Bryt i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv ca 1 msk av pepparroten. Kärna ur och finhacka paprikan.

Lägg alla ingredienser till fyllningen i en bunke och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Skär ett kryss i varje potatis, kläm till och öppna upp. Lägg i en klick smör om så önskas innan du toppar med räkfyllningen. Strö över parmesan och garnera med baconbitarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar