BAKAD POTATIS MED RÄKFYLLNING
Hela potatisar fyllda med räkor, pepparrot och en aning vitlök. På toppen knapriga små baconbitar och riven parmesan.
4 personer
4 bakpotatisar
Fyllning:
ca 250 g skalade räkor
½ pkt bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
färsk pepparrot
1 paprika
1 dl chilisås
2 dl majonnäs
salt, peppar
Servering:
ev smör
färskriven pepparrot
Sätt ugnen på 225°.
Rengör potatisarna och stick några hål i skalet. Placera på galler i mitten av ugnen och baka ca 1 timme.
Lägg baconskivorna på en bakpappersklädd plåt. Stek dem knapriga i mitten av ugnen 10 - 12 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Bryt i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv ca 1 msk av pepparroten. Kärna ur och finhacka paprikan.
Lägg alla ingredienser till fyllningen i en bunke och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Skär ett kryss i varje potatis, kläm till och öppna upp. Lägg i en klick smör om så önskas innan du toppar med räkfyllningen. Strö över parmesan och garnera med baconbitarna.
Hela potatisar fyllda med räkor, pepparrot och en aning vitlök. På toppen knapriga små baconbitar och riven parmesan.
4 personer
4 bakpotatisar
Fyllning:
ca 250 g skalade räkor
½ pkt bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
färsk pepparrot
1 paprika
1 dl chilisås
2 dl majonnäs
salt, peppar
Servering:
ev smör
färskriven pepparrot
Sätt ugnen på 225°.
Rengör potatisarna och stick några hål i skalet. Placera på galler i mitten av ugnen och baka ca 1 timme.
Lägg baconskivorna på en bakpappersklädd plåt. Stek dem knapriga i mitten av ugnen 10 - 12 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Bryt i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv ca 1 msk av pepparroten. Kärna ur och finhacka paprikan.
Lägg alla ingredienser till fyllningen i en bunke och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Skär ett kryss i varje potatis, kläm till och öppna upp. Lägg i en klick smör om så önskas innan du toppar med räkfyllningen. Strö över parmesan och garnera med baconbitarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar