FLÄSKFILÉPANNA MED ROSTAD POTATIS
Fira fredag med en ljuvlig fläskfilépanna och servera med små rostade potatisar.
4 personer
1 fläskfilé, ca 500 g
400 g små potatisar
2 dl äppelcider
2 dl vispgrädde
½ - 1 dl grovkornig senap
Övrigt:
olja
salt och peppar
torkad rosmarin
ev 1 - 2 msk kött- eller kycklingfond
till såsen för extra mustighet
Sätt ugnen på 225°.
Lägg potatisen i en ugnsfast form och dela de potatisar som är för stora. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen och baka till gyllene färg, ca 30 minuter.
Putsa filén och skär den i 1½ cm tjocka skivor. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och stek skivorna gyllenbruna. Salta och peppra, ta upp köttet ur pannan och lägg åt sidan.
Skölj inte ur pannan utan häll i äppelcider och grädde. Tillsätt senap, rosmarin och ev koncentrerad fond. Låt sjuda 5 - 7 minuter och smaka av med salt och peppar.
Lägg köttet i såsen och servera med den rostade potatisen. Garnera gärna med färsk rosmarin.
Fira fredag med en ljuvlig fläskfilépanna och servera med små rostade potatisar.
4 personer
1 fläskfilé, ca 500 g
400 g små potatisar
2 dl äppelcider
2 dl vispgrädde
½ - 1 dl grovkornig senap
Övrigt:
olja
salt och peppar
torkad rosmarin
ev 1 - 2 msk kött- eller kycklingfond
till såsen för extra mustighet
Sätt ugnen på 225°.
Lägg potatisen i en ugnsfast form och dela de potatisar som är för stora. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen och baka till gyllene färg, ca 30 minuter.
Putsa filén och skär den i 1½ cm tjocka skivor. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och stek skivorna gyllenbruna. Salta och peppra, ta upp köttet ur pannan och lägg åt sidan.
Skölj inte ur pannan utan häll i äppelcider och grädde. Tillsätt senap, rosmarin och ev koncentrerad fond. Låt sjuda 5 - 7 minuter och smaka av med salt och peppar.
Lägg köttet i såsen och servera med den rostade potatisen. Garnera gärna med färsk rosmarin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar