fredag 12 oktober 2018

Kycklinggryta med svamp, morot och rödvin

KYCKLINGGRYTA MED SVAMP, MOROT
OCH RÖDVIN

En god och smakrik gryta som sköter sig själv på spisen. Vill du ha en krämigare sås, så tillsätt 1½ dl grädde.

4 personer

1 kg kycklinglårfilé, gärna med ben
salt, peppar
2 msk paprikapulver
olja till stekning
6 små steklökar eller 1 gul lök
2 morötter 
2 palsternackor
200 g champinjoner
1 msk torkad timjan
2 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl rödvin
3 dl vatten

Garnering:
färsk timjan
syltlökar

Servering:
potatismos eller kokt potatis


Hetta upp en kastrull eller en stekpanna med höga kanter. Salta och peppra kycklingen och pudra över paprikapulver. Bryn i olja på båda sidor tills den får fin färg runtom. Ta upp kycklingen ur grytan.

Skala och skiva lök, morötter och palsternacka. Dela champinjonerna på mitten om de är stora, annars kan du behålla dem hela. Bryn grönsakerna i en panna i litet olja, tillsätt torkad timjan, kycklingfond, vin och vatten. Lägg tillbaka kycklingen i grytan och låt sjuda på medelvärme 30 - 35 minuter, tills kycklingen är genomstekt och mör. Smaka av med salt och peppar.

Garnera grytan med ett par kvistar färsk timjan och syltlökar och servera med potatismos eller kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar