KYCKLINGSOPPA MED CURRYYOGHURT
4 - 6 personer
1 hel kyckling
1 gul lök
2 morötter
3 vitlöksklyftor
7 cm färsk ingefära
½ purjolök
4 lagerblad
½ dl tomatpuré
2 nypor chiliflakes
2 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar
ca 4 l vatten
Curryyoghurt:
1½ dl matlagningsyoghurt
2 msk curry
1 msk flytande honung
salt, peppar
Skala lök, morötter, vitlök och ingefära och dela mindre bitar. Skiva purjolöken. Lägg alla grönsaker i en stor kastrull. Lägg i lagerblad, tomatpuré, chiliflakes, buljongtärningar och hela kycklingen. Häll över vatten så att alla ingredienser täcks, ca 4 liter. Låt koka upp och sänk till medelvärme och låt koka 1½ timme.
Curryyoghurt:
Blanda snabbt ihop matlagningsyoghurt, curry och honung och smaka av med salt och peppar. Förvara kallt fram till servering.
När kycklingen har kokat färdigt, ta upp den och låt svalna något. Under tiden, mixa alla ingredienser i kastrullen med en stavmixer till slät konsistens. Smaka av med salt och peppar. Späd ev soppan med litet ljummet vatten om den är för tjock.
Dra bort köttet från kycklingen och dela det i mindre bitar. Toppa den varma soppan med kyckling, en klick curryyoghurt och litet smörgåskrasse. Pudra gärna över litet extra curry om du vill.
4 - 6 personer
1 hel kyckling
1 gul lök
2 morötter
3 vitlöksklyftor
7 cm färsk ingefära
½ purjolök
4 lagerblad
½ dl tomatpuré
2 nypor chiliflakes
2 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar
ca 4 l vatten
Curryyoghurt:
1½ dl matlagningsyoghurt
2 msk curry
1 msk flytande honung
salt, peppar
Skala lök, morötter, vitlök och ingefära och dela mindre bitar. Skiva purjolöken. Lägg alla grönsaker i en stor kastrull. Lägg i lagerblad, tomatpuré, chiliflakes, buljongtärningar och hela kycklingen. Häll över vatten så att alla ingredienser täcks, ca 4 liter. Låt koka upp och sänk till medelvärme och låt koka 1½ timme.
Curryyoghurt:
Blanda snabbt ihop matlagningsyoghurt, curry och honung och smaka av med salt och peppar. Förvara kallt fram till servering.
När kycklingen har kokat färdigt, ta upp den och låt svalna något. Under tiden, mixa alla ingredienser i kastrullen med en stavmixer till slät konsistens. Smaka av med salt och peppar. Späd ev soppan med litet ljummet vatten om den är för tjock.
Dra bort köttet från kycklingen och dela det i mindre bitar. Toppa den varma soppan med kyckling, en klick curryyoghurt och litet smörgåskrasse. Pudra gärna över litet extra curry om du vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar