KYCKLINGFILÉ I GRÄDDIG OST-
OCH SENAPSSÅS
4 personer
4 kycklingfiléer
salt, peppar
olja till stekning
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
3 msk dijonsenap
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk honung
200 g riven, vällagrad ost
1 msk paprikapulver
Servering:
ris eller pressad potatis
sallad
Salta och peppra kycklingen och bryn på båda sidor i olja tills de får fin färg. Lägg över i en ugnsform. Sätt ugnen på 200°.
Blanda vispgrädde, crème fraîche, senap, kycklingfond, honung, salt och peppar. Tänk på att osten som ska gratineras ovanpå kycklingen är salt. Häll gräddsåsen ovanpå kycklingen och strö riven ost över. Pudra till sist över litet paprikapulver.
Stek kycklingen färdig i mitten av ugnen 25 - 30 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.
Servera gärna kycklingen och såsen med ris eller pressad potatis och sallad.
OCH SENAPSSÅS
4 personer
4 kycklingfiléer
salt, peppar
olja till stekning
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
3 msk dijonsenap
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk honung
200 g riven, vällagrad ost
1 msk paprikapulver
Servering:
ris eller pressad potatis
sallad
Salta och peppra kycklingen och bryn på båda sidor i olja tills de får fin färg. Lägg över i en ugnsform. Sätt ugnen på 200°.
Blanda vispgrädde, crème fraîche, senap, kycklingfond, honung, salt och peppar. Tänk på att osten som ska gratineras ovanpå kycklingen är salt. Häll gräddsåsen ovanpå kycklingen och strö riven ost över. Pudra till sist över litet paprikapulver.
Stek kycklingen färdig i mitten av ugnen 25 - 30 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.
Servera gärna kycklingen och såsen med ris eller pressad potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar