KYCKLINGKÖTTBULLAR I TOMATSÅS
Kycklingfärs smaksatt med sweet chili formar du till bollar som steks och sedan får puttra i en läcker tomatsås.
4 personer
500 g kycklingfärs
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
½ dl sweet chilisås
½ dl ströbröd
salt, peppar
olja till stekning
2 msk tomatpuré
2 msk honung eller socker
500 g krossade tomater
1 dl vatten
15 cm purjolök
1 fp fetaost, 150 g
Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda detta med kycklingfärs, sweet chilisås, ströbröd, salt och peppar. Forma smeten till lagom stora köttbullar. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja och stek köttbullarna tills de får fin färg runtom. Tillsätt sedan tomatpuré och honung i pannan och fräs ett par minuter.
Strimla purjolöken och spara lite till garnering. Tillsätt krossade tomater, strimlad purjolök och vatten i pannan. Låt puttra på medelvärme 25 - 30 minuter och smaka av med salt och peppar.
Under tiden som kycklingköttbullarna blir klara, koka risoni eller annan pasta enligt anvisning på förpackningen. Smula fetaosten över köttbullarna och toppa med litet strimlad purjolök.
Servera direkt med nykokt pasta och en sallad.
Kycklingfärs smaksatt med sweet chili formar du till bollar som steks och sedan får puttra i en läcker tomatsås.
4 personer
500 g kycklingfärs
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
½ dl sweet chilisås
½ dl ströbröd
salt, peppar
olja till stekning
2 msk tomatpuré
2 msk honung eller socker
500 g krossade tomater
1 dl vatten
15 cm purjolök
1 fp fetaost, 150 g
Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda detta med kycklingfärs, sweet chilisås, ströbröd, salt och peppar. Forma smeten till lagom stora köttbullar. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja och stek köttbullarna tills de får fin färg runtom. Tillsätt sedan tomatpuré och honung i pannan och fräs ett par minuter.
Strimla purjolöken och spara lite till garnering. Tillsätt krossade tomater, strimlad purjolök och vatten i pannan. Låt puttra på medelvärme 25 - 30 minuter och smaka av med salt och peppar.
Under tiden som kycklingköttbullarna blir klara, koka risoni eller annan pasta enligt anvisning på förpackningen. Smula fetaosten över köttbullarna och toppa med litet strimlad purjolök.
Servera direkt med nykokt pasta och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar