onsdag 5 september 2018

Kycklingspett med cashewris

KYCKLINGSPETT MED CASHEWRIS

4 portioner

4 kycklingfiléer
8 - 10 grillspett

Marinad:
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
½ dl sweet chilisås
2 tsk malen koriander
2 tsk malen ingefära
2 msk soya
2 msk olivolja

Cashewris:
2 dl jasminris
2 dl osaltade cashewnötter
1 dl finklippt persilja och mynta
salt, svartpeppar

Servera med:
sweet chilisås
kokt broccoli


Skär kycklingfiléerna i små bitar och lägg dem i en plastpåse. Skala och hacka lök och vitlök och blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Häll marinaden över kycklingen och lägg kallt minst 1 timme, gärna över natten. Blötlägg spetten 1 timme om de är av trä.

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka cashewnötterna och blanda ned dem i riset tillsammans med örterna. Smaka av med salt och svartpeppar. Trä upp kycklingbitarna på spetten och grilla dem 2 - 4 minuter på varje sida. Se till att de är helt genomstekta.

Servera med cashewris, sweet chilisås och kokt broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar