UGNSKYCKLING I ÖRTIG CITRONSÅS
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 tsk oregano
salt, svartpeppar
1 msk smör
1 msk olivolja
Sås:
2½ dl matlagningsgrädde
1½ dl vatten
1 msk kycklingfond
rivet skal och 1 tsk saft av 1 citron
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 200°.
Krydda kycklingfiléerna med oregano, salt och peppar. Bryn dem runt om i smör och olivolja. Lägg dem i en ugnsform. Vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll den runt om kycklingen i formen. Ställ in formen i ugnen och baka 15 - 20 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Servera med t ex bulgur och kokt broccoli.
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 tsk oregano
salt, svartpeppar
1 msk smör
1 msk olivolja
Sås:
2½ dl matlagningsgrädde
1½ dl vatten
1 msk kycklingfond
rivet skal och 1 tsk saft av 1 citron
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 200°.
Krydda kycklingfiléerna med oregano, salt och peppar. Bryn dem runt om i smör och olivolja. Lägg dem i en ugnsform. Vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll den runt om kycklingen i formen. Ställ in formen i ugnen och baka 15 - 20 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Servera med t ex bulgur och kokt broccoli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar