TOMATSÅS FÖR MÅNGA
Vem hinner stå och hacka lök om man ska fixa skiva för 40 personer? Nä, precis. Därför mixas den här såsen med tomaterna och tjoff ned i kastrullen. Sedan får man tycka vad man vill om huruvida lök blir besk eller inte när man mixar den - här smakar den i alla fall prima.
6 portioner
550 g tomater
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
1½ msk worcestershiresås
1½ msk tomatpuré
tabasco
örtsalt
Dela tomaterna, röd- och vitlöken och mixa samman i en mixer eller i en matberedare. Häll allt i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser.
Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med örtsalt och tabasco och servera såsen antingen varm eller kall.
Såsen kan vätska sig litet när den stått ett tag. Ge den bara ett uppkok innan den ska serveras, så blir den prima igen.
Tänk på att koktiden kan variera om du dubblar eller tripplar receptet, alternativt använder en vid eller smal kastrull. Såsen ska koka ihop mer för smakens skull än för konsistensens.
Vem hinner stå och hacka lök om man ska fixa skiva för 40 personer? Nä, precis. Därför mixas den här såsen med tomaterna och tjoff ned i kastrullen. Sedan får man tycka vad man vill om huruvida lök blir besk eller inte när man mixar den - här smakar den i alla fall prima.
6 portioner
550 g tomater
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
1½ msk worcestershiresås
1½ msk tomatpuré
tabasco
örtsalt
Dela tomaterna, röd- och vitlöken och mixa samman i en mixer eller i en matberedare. Häll allt i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser.
Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med örtsalt och tabasco och servera såsen antingen varm eller kall.
Såsen kan vätska sig litet när den stått ett tag. Ge den bara ett uppkok innan den ska serveras, så blir den prima igen.
Tänk på att koktiden kan variera om du dubblar eller tripplar receptet, alternativt använder en vid eller smal kastrull. Såsen ska koka ihop mer för smakens skull än för konsistensens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar