CHILIBIFF MED OLIV- OCH BÖNSALSA
En rejäl biff med chilismak tillsammans med en lättlagad bönsalsa och du har maten klar på en kvart.
4 skivor nötkött av entrecôte eller ryggbiff
1 - 2 tsk chilipulver
1½ tsk salt
2 - 3 msk smör eller margarin
Oliv- och bönsalsa:
1 burk röda kidneybönor, 400 g
10 gröna fyllda oliver i skivor
10 svarta urkärnade oliver i skivor
1 finstrimlad rödlök
3 msk olivolja
1 fp krossade tomater
ca 2 dl majskorn
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
Börja med salsan. Skölj bönorna i kallt vatten. Lägg dem i en kastrull tillsammans med oliver, rödlök, olivolja, tomater och majs. Smaksätt med chilipulver och spiskummin. Låt salsan stå medan du steker biffarna.
Gnid in biffarna med en blandning av salt och chilipulver. Stek dem ca 3 minuter på varje sida.
Koka upp salsan och smaka av den. Servera tillsammans med biffarna och kokt ris för den som vill.
En rejäl biff med chilismak tillsammans med en lättlagad bönsalsa och du har maten klar på en kvart.
4 skivor nötkött av entrecôte eller ryggbiff
1 - 2 tsk chilipulver
1½ tsk salt
2 - 3 msk smör eller margarin
Oliv- och bönsalsa:
1 burk röda kidneybönor, 400 g
10 gröna fyllda oliver i skivor
10 svarta urkärnade oliver i skivor
1 finstrimlad rödlök
3 msk olivolja
1 fp krossade tomater
ca 2 dl majskorn
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
Börja med salsan. Skölj bönorna i kallt vatten. Lägg dem i en kastrull tillsammans med oliver, rödlök, olivolja, tomater och majs. Smaksätt med chilipulver och spiskummin. Låt salsan stå medan du steker biffarna.
Gnid in biffarna med en blandning av salt och chilipulver. Stek dem ca 3 minuter på varje sida.
Koka upp salsan och smaka av den. Servera tillsammans med biffarna och kokt ris för den som vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar