söndag 2 september 2018

Rabarber- och ingefärslemonad

RABARBER- OCH INGEFÄRSLEMONAD

Varför gör vi inte lemonad oftare? Saftens lite halvlata och älskvärda lillasyster som man svänger ihop lika snabbt som man sedan dricker upp den. Drick den här fantastiska lemonaden riktigt isande kall.

1½ l färdig lemonad

200 g rabarber
30 g färsk ingefära, ca 5 cm
1 dl socker
1½ l vatten
is


Skiva rabarbern samt skala och skär ingefäran i tunna skivor. Lägg alltsammans i en kastrull, ej aluminium, tillsammans med socker och vatten. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Dra kastrullen åt sidan och låt vätskan stå och dra 10 - 15 minuter. Sila av vätskan och låt den kallna.

Häll upp lemonaden i en karaff och toppa med rikligt med is, gärna stora isbitar som inte smälter och späder ut lemonaden så snabbt.

Blir det lemonad över går den utmärkt att hälla upp på väl rengjord flaska och förvaras i kylskåp ett par dagar. Du kan även frysa in lemonaden i rengjorda PET-flaskor - fyll dem bara inte ända upp, eftersom vätskan ökar i volym då den fryser.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar