söndag 2 september 2018

Marinerad lammragu

MARINERAD LAMMRAGU

Från Italien kommer receptet på lammkött som kokas i en marinad med salvia, rosmarin och apelsin.

4 portioner

500 g benfri stek, bog eller
grytbitar av lamm

Marinad:
5 färska salviablad i strimlor
1 kvist färsk rosmarin
1 stor gul lök i skivor
3 tunt skivade vitlöksklyftor
rivet skal av 1 väl sköljd apelsin
saften av 2 apelsiner
2 msk olivolja
2 msk soya
1 tsk salt
malen svartpeppar
2 - 3 dl rödvin eller hönsbuljong
8 - 10 urkärnade och svarta oliver
1 röd och 1 gul paprika i strimlor
2 msk mörk maizenaredning

Tillbehör:
kokt pasta
sockerärter eller annan grönsak


Skär köttet i mindre bitar. Blanda salvia och hackade rosmarinblad med köttet tillsammans med skivad lök och vitlök. Tillsätt rivet apelsinskal, pressad apelsin, olja och soya. Köttet mår bra av att få dra i marinaden någon timme, men det är inte nödvändigt.

Lägg över kött och marinad i en gryta. Smaksätt med salt och peppar. Häll på vin eller buljong. Låt alltsammans sjuda ca 30 minuter eller tills köttet är mört. Tillsätt oliver och paprikastrimlor och red av med maizena. Låt allt koka några minuter och smaka av.

Servera ragun tillsammans med kokt pasta och någon grönsak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar