GRATINERADE FLÄSKKOTLETTER
4 portioner
Fläskkotletter gratineras med en blandning av ost, skinka och salvia. Tillsammans med en färdig tomatsås, pasta och någon grönsak blir detta en verklig festrätt. Snabb och lättlagad.
4 portioner
4 fläskkotletter, ca 500 g
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
malen svartpeppar
2 dl färdigriven lagrad ost
50 g rökt skinka i små tärningar
2 strimlade salviablad
eller 1 tsk torkad salvia
Tillbehör:
färdig pastasås med tomatsmak från burk
kokt pasta
någon grönsak, t ex gröna ärter,
sockerärter eller broccoli
Koka pastan enligt beskrivningen. Koka grönsakerna. Stek kotletterna i smör 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg kotletterna på ett mikrosäkert fat.
Blanda ost, skinka och salvia. Lägg ostblandningen på kotletterna. Mikra dem på högsta effekt 2 - 4 minuter tills oströran har smält, eller gratinera kotletterna i 250° ugn.
Värm pastasåsen. Servera kotletterna med nykokt pasta, sås och någon grönsak.
4 portioner
Fläskkotletter gratineras med en blandning av ost, skinka och salvia. Tillsammans med en färdig tomatsås, pasta och någon grönsak blir detta en verklig festrätt. Snabb och lättlagad.
4 portioner
4 fläskkotletter, ca 500 g
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
malen svartpeppar
2 dl färdigriven lagrad ost
50 g rökt skinka i små tärningar
2 strimlade salviablad
eller 1 tsk torkad salvia
Tillbehör:
färdig pastasås med tomatsmak från burk
kokt pasta
någon grönsak, t ex gröna ärter,
sockerärter eller broccoli
Koka pastan enligt beskrivningen. Koka grönsakerna. Stek kotletterna i smör 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg kotletterna på ett mikrosäkert fat.
Blanda ost, skinka och salvia. Lägg ostblandningen på kotletterna. Mikra dem på högsta effekt 2 - 4 minuter tills oströran har smält, eller gratinera kotletterna i 250° ugn.
Värm pastasåsen. Servera kotletterna med nykokt pasta, sås och någon grönsak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar