söndag 2 september 2018

Gratinerade fläskkotletter

GRATINERADE FLÄSKKOTLETTER

4 portioner

Fläskkotletter gratineras med en blandning av ost, skinka och salvia. Tillsammans med en färdig tomatsås, pasta och någon grönsak blir detta en verklig festrätt. Snabb och lättlagad.

4 portioner

4 fläskkotletter, ca 500 g
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
malen svartpeppar
2 dl färdigriven lagrad ost
50 g rökt skinka i små tärningar
2 strimlade salviablad
eller 1 tsk torkad salvia

Tillbehör:
färdig pastasås med tomatsmak från burk
kokt pasta
någon grönsak, t ex gröna ärter,
sockerärter eller broccoli


Koka pastan enligt beskrivningen. Koka grönsakerna. Stek kotletterna i smör 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg kotletterna på ett mikrosäkert fat.

Blanda ost, skinka och salvia. Lägg ostblandningen på kotletterna. Mikra dem på högsta effekt 2 - 4 minuter tills oströran har smält, eller gratinera kotletterna i 250° ugn.

Värm pastasåsen. Servera kotletterna med nykokt pasta, sås och någon grönsak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar