måndag 3 september 2018

Knaprig kyckling som i Provence

KNAPRIG KYCKLING SOM I PROVENCE

Kycklinglåren bryns först på spisen och steks sedan färdigt i ugnen. Klyftpotatisen bakas samtidigt i en annan form, bredvid kycklingen.

4 personer

900 g kycklinglår med skinn
1 tsk salt
3 krm nymald svartpeppar
1 tsk hackad rosmarin
1 tsk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
150 g haricots verts
½ msk olivolja
2 tomater
4 rosmarinkvistar
100 g fetaost

Ugnsstekt potatis:
750 g potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:
citron i klyftor


Sätt ugnen på 225°.

Krydda lårbitarna med salt, peppar och rosmarin. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs kycklingen på hög värme ca 1 minut på varje sida. Lägg över dem med skinnsidan upp i en ugnssäker form.

Skala och halvera vitlöksklyftorna. Lägg dem runt om kycklingbitarna i formen. Pressa över citron och stek kycklingen mitt i ugnen ca 25 minuter.

Skölj, skrapa och dela potatisen i mindre bitar. Blanda potatis, olja, salt och peppar i en ugnssäker form. Stek potatisen samtidigt som kycklingen, 25 - 30 minuter. Rör om efter halva tiden.

Ansa och dela haricots verts. Tärna tomaterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bönorna ca 1 minut. Blanda ned tomaterna och stek ca ½ minut. Lägg bönor och tomater i formen tillsammans med kycklingen. Lägg på rosmarinkvistar och smulad fetaost. Stek mitt i ugnen ytterligare ca 10 minuter tills osten smält till hälften.

Servera genast tillsammans med potatis och citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar