KNAPRIG KYCKLING SOM I PROVENCE
Kycklinglåren bryns först på spisen och steks sedan färdigt i ugnen. Klyftpotatisen bakas samtidigt i en annan form, bredvid kycklingen.
4 personer
900 g kycklinglår med skinn
1 tsk salt
3 krm nymald svartpeppar
1 tsk hackad rosmarin
1 tsk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
150 g haricots verts
½ msk olivolja
2 tomater
4 rosmarinkvistar
100 g fetaost
Ugnsstekt potatis:
750 g potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillbehör:
citron i klyftor
Sätt ugnen på 225°.
Krydda lårbitarna med salt, peppar och rosmarin. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs kycklingen på hög värme ca 1 minut på varje sida. Lägg över dem med skinnsidan upp i en ugnssäker form.
Skala och halvera vitlöksklyftorna. Lägg dem runt om kycklingbitarna i formen. Pressa över citron och stek kycklingen mitt i ugnen ca 25 minuter.
Skölj, skrapa och dela potatisen i mindre bitar. Blanda potatis, olja, salt och peppar i en ugnssäker form. Stek potatisen samtidigt som kycklingen, 25 - 30 minuter. Rör om efter halva tiden.
Ansa och dela haricots verts. Tärna tomaterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bönorna ca 1 minut. Blanda ned tomaterna och stek ca ½ minut. Lägg bönor och tomater i formen tillsammans med kycklingen. Lägg på rosmarinkvistar och smulad fetaost. Stek mitt i ugnen ytterligare ca 10 minuter tills osten smält till hälften.
Servera genast tillsammans med potatis och citron.
Kycklinglåren bryns först på spisen och steks sedan färdigt i ugnen. Klyftpotatisen bakas samtidigt i en annan form, bredvid kycklingen.
4 personer
900 g kycklinglår med skinn
1 tsk salt
3 krm nymald svartpeppar
1 tsk hackad rosmarin
1 tsk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
150 g haricots verts
½ msk olivolja
2 tomater
4 rosmarinkvistar
100 g fetaost
Ugnsstekt potatis:
750 g potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillbehör:
citron i klyftor
Sätt ugnen på 225°.
Krydda lårbitarna med salt, peppar och rosmarin. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs kycklingen på hög värme ca 1 minut på varje sida. Lägg över dem med skinnsidan upp i en ugnssäker form.
Skala och halvera vitlöksklyftorna. Lägg dem runt om kycklingbitarna i formen. Pressa över citron och stek kycklingen mitt i ugnen ca 25 minuter.
Skölj, skrapa och dela potatisen i mindre bitar. Blanda potatis, olja, salt och peppar i en ugnssäker form. Stek potatisen samtidigt som kycklingen, 25 - 30 minuter. Rör om efter halva tiden.
Ansa och dela haricots verts. Tärna tomaterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bönorna ca 1 minut. Blanda ned tomaterna och stek ca ½ minut. Lägg bönor och tomater i formen tillsammans med kycklingen. Lägg på rosmarinkvistar och smulad fetaost. Stek mitt i ugnen ytterligare ca 10 minuter tills osten smält till hälften.
Servera genast tillsammans med potatis och citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar