CITRON- OCH PEPPARROTSSMÖR
Ska du ha en riktig baluns bör du lägga tiden på något annat än att baka bröd. Köp riktigt gott bröd, gärna olika sorter, och lägg i stället krutet på ett härligt smaksatt smör. Det här kan du förbereda minst en vecka i förväg och det blir bara godare då. Tänk bara på att ta ut det i rumstemperatur i god tid så att det hinner bli mjukt.
Ca 10 portioner
3/4 dl finriven pepparrot = ca 30 g
oskalad pepparrot
100 g rumstempererat, normalsaltat smör
1 1/4 krm svartpeppar
rivet skal av 1 citron
3 krm färskpressad citronsaft
ev salt
Rör samman samtliga ingredienser ordentligt i en bunke. Låt stå minst 20 minuter i rumstemperatur, smaka av och tillsätt ev salt och mer pepparrot.
Ska du ha en riktig baluns bör du lägga tiden på något annat än att baka bröd. Köp riktigt gott bröd, gärna olika sorter, och lägg i stället krutet på ett härligt smaksatt smör. Det här kan du förbereda minst en vecka i förväg och det blir bara godare då. Tänk bara på att ta ut det i rumstemperatur i god tid så att det hinner bli mjukt.
Ca 10 portioner
3/4 dl finriven pepparrot = ca 30 g
oskalad pepparrot
100 g rumstempererat, normalsaltat smör
1 1/4 krm svartpeppar
rivet skal av 1 citron
3 krm färskpressad citronsaft
ev salt
Rör samman samtliga ingredienser ordentligt i en bunke. Låt stå minst 20 minuter i rumstemperatur, smaka av och tillsätt ev salt och mer pepparrot.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar