måndag 3 september 2018

Citron- och pepparrotssmör

CITRON- OCH PEPPARROTSSMÖR

Ska du ha en riktig baluns bör du lägga tiden på något annat än att baka bröd. Köp riktigt gott bröd, gärna olika sorter, och lägg i stället krutet på ett härligt smaksatt smör. Det här kan du förbereda minst en vecka i förväg och det blir bara godare då. Tänk bara på att ta ut det i rumstemperatur i god tid så att det hinner bli mjukt.

Ca 10 portioner

3/4 dl finriven pepparrot = ca 30 g
oskalad pepparrot
100 g rumstempererat, normalsaltat smör
1 1/4 krm svartpeppar
rivet skal av 1 citron
3 krm färskpressad citronsaft
ev salt


Rör samman samtliga ingredienser ordentligt i en bunke. Låt stå minst 20 minuter i rumstemperatur, smaka av och tillsätt ev salt och mer pepparrot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar