söndag 10 juni 2018

Stuvade makaroner

STUVADE MAKARONER

10 portioner

8 dl makaroner
2½ tsk salt
125 g margarin
2 dl vetemjöl
1½ l mjölk
salt
vitpeppar
(muskotnöt)


Koka upp lättsaltat vatten, ca 2½ l till 10 portioner. Tillsätt makaronerna och rör om. Koka ca 10 minuter eller enligt förpackningen. Koka upp mjölken. Fräs margarin och mjöl under omrörning utan att det får färg. Späd etappvis med den varma mjölken och låt stuvningen koka på svagare värme.

Häll av makaronerna och tillsätt dem till stuvningen. Rör försiktigt till uppkok. Smaksätt med salt och ev riven muskotnöt.

Varmhåll i vattenbad. Använd het mjölk till extra spädning då stärkelse frigörs och stuvningen tjocknar vid längre tids varmhållning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar