BIFF STROGANOFF
10 portioner
1½ kg ryggbiff
2 tsk salt
1 tsk nymald vitpeppar
200 g smör
250 g gul lök
500 g champinjoner
4 msk vetemjöl
8 dl oxbuljong
4 msk tomatpuré
2 tsk Colman's senapspulver
3 dl grädde
(6 msk sherry)
Skär köttet i 5 cm långa, tunna strimlor. Hacka löken och skär champinjonerna i skivor. Bryn det i hälften av smöret. Krydda, strö över mjöl under omrörning och späd med buljong. Rör i såsen tills den är jämn. Smaka av med ev sherry, tomatpuré blandat med gult senapspulver och låt såsen småkoka utan lock 10 minuter.
Bryn hastigt köttet i resten av smöret, ev i omgångar beroende på mängden kött. När köttet har fått en vackert brun färg läggs det i såsen.
Koka ur stekpannan med litet buljong och sila detta över såsen. Låt småputtra 10 - 15 minuter. I slutet tillsätts grädden som får koka med.
10 portioner
1½ kg ryggbiff
2 tsk salt
1 tsk nymald vitpeppar
200 g smör
250 g gul lök
500 g champinjoner
4 msk vetemjöl
8 dl oxbuljong
4 msk tomatpuré
2 tsk Colman's senapspulver
3 dl grädde
(6 msk sherry)
Skär köttet i 5 cm långa, tunna strimlor. Hacka löken och skär champinjonerna i skivor. Bryn det i hälften av smöret. Krydda, strö över mjöl under omrörning och späd med buljong. Rör i såsen tills den är jämn. Smaka av med ev sherry, tomatpuré blandat med gult senapspulver och låt såsen småkoka utan lock 10 minuter.
Bryn hastigt köttet i resten av smöret, ev i omgångar beroende på mängden kött. När köttet har fått en vackert brun färg läggs det i såsen.
Koka ur stekpannan med litet buljong och sila detta över såsen. Låt småputtra 10 - 15 minuter. I slutet tillsätts grädden som får koka med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar