SJÖMANSBIFF
10 portioner
1½ kg innanlår eller fransyska
6 - 7 gula lökar, 750 g
1 msk salt
1 tsk vitpeppar
3 kg potatis
1 - 1½ l öl eller buljong
Till stekning:
75 g margarin
Sätt ugnen på 200°.
Putsa köttet och skär det i ½ cm tjocka skivor. Ev kan köttet bultas något. Skala lök och potatis. Skär löken i tunna skivor. Potatisen skärs i ca ½ cm tjocka skivor. Bryn kött och lök i väl upphettat margarin.
Varva kött, potatis, lök o s v (överst potatis) i en ugnssäker form. Krydda mellan varven. Vispa ur stekpannan med en del av vätskan och slå denna sky över sjömansbiffen. Tillsätt resten av vätskan. Koka rätten på svagare värme ovanpå spisen eller grädda den i ugn.
Smaka av rätten. Rör inte i sjömansbiffen, då mosas potatisen sönder.
Tips:
Serveras med lingonsylt eller ättiksgurka. I stället för innanlår kan man använda ytterlår.
10 portioner
1½ kg innanlår eller fransyska
6 - 7 gula lökar, 750 g
1 msk salt
1 tsk vitpeppar
3 kg potatis
1 - 1½ l öl eller buljong
Till stekning:
75 g margarin
Sätt ugnen på 200°.
Putsa köttet och skär det i ½ cm tjocka skivor. Ev kan köttet bultas något. Skala lök och potatis. Skär löken i tunna skivor. Potatisen skärs i ca ½ cm tjocka skivor. Bryn kött och lök i väl upphettat margarin.
Varva kött, potatis, lök o s v (överst potatis) i en ugnssäker form. Krydda mellan varven. Vispa ur stekpannan med en del av vätskan och slå denna sky över sjömansbiffen. Tillsätt resten av vätskan. Koka rätten på svagare värme ovanpå spisen eller grädda den i ugn.
Smaka av rätten. Rör inte i sjömansbiffen, då mosas potatisen sönder.
Tips:
Serveras med lingonsylt eller ättiksgurka. I stället för innanlår kan man använda ytterlår.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar