söndag 10 juni 2018

Mald leverbiff

MALD LEVERBIFF

10 portioner

750 g nöt- eller svinlever
750 g okokt potatis
50 g gul lök
1 msk salt
1 tsk vitpeppar

Till urlakning:
vatten

Till stekning:
100 g margarin


Lägg levern i vatten några timmar. Skölj, putsa, flå och skär den i bitar. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Skala och skär löken i klyftor. Mal lever, potatis och lök i köttkvarn. Blanda och smaksätt färsen. Stek ett smakprov och krydda ytterligare om så behövs.

Bryn margarinet och lägg på den lösa smeten, ca ½ dl till varje biff. Bred ut smeten något. Sänk värmen så att biffarna inte steks för hastigt, utan blir ordentligt genomstekta.

Tips:
Serveras med sås, kokt potatis, lingonsylt eller vitkålssallad med lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar