MALD LEVERBIFF
10 portioner
750 g nöt- eller svinlever
750 g okokt potatis
50 g gul lök
1 msk salt
1 tsk vitpeppar
Till urlakning:
vatten
Till stekning:
100 g margarin
Lägg levern i vatten några timmar. Skölj, putsa, flå och skär den i bitar. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Skala och skär löken i klyftor. Mal lever, potatis och lök i köttkvarn. Blanda och smaksätt färsen. Stek ett smakprov och krydda ytterligare om så behövs.
Bryn margarinet och lägg på den lösa smeten, ca ½ dl till varje biff. Bred ut smeten något. Sänk värmen så att biffarna inte steks för hastigt, utan blir ordentligt genomstekta.
Tips:
Serveras med sås, kokt potatis, lingonsylt eller vitkålssallad med lingon.
10 portioner
750 g nöt- eller svinlever
750 g okokt potatis
50 g gul lök
1 msk salt
1 tsk vitpeppar
Till urlakning:
vatten
Till stekning:
100 g margarin
Lägg levern i vatten några timmar. Skölj, putsa, flå och skär den i bitar. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Skala och skär löken i klyftor. Mal lever, potatis och lök i köttkvarn. Blanda och smaksätt färsen. Stek ett smakprov och krydda ytterligare om så behövs.
Bryn margarinet och lägg på den lösa smeten, ca ½ dl till varje biff. Bred ut smeten något. Sänk värmen så att biffarna inte steks för hastigt, utan blir ordentligt genomstekta.
Tips:
Serveras med sås, kokt potatis, lingonsylt eller vitkålssallad med lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar