RABARBERPANNACOTTA
Enkel och läcker dessert med smak av rabarber och vanilj.
4 - 6 små glas
5 gelatinblad
300 g späd rabarber
1 vaniljstång
2 dl vatten
1 dl socker
2½ dl vispgrädde
Garnering:
kokt rabarber
citronmeliss eller mynta
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter.
Skala och skär rabarbern i tunna skivor. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp vatten, vaniljstång, vaniljfrön och socker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk 4 - 6 minuter. Ta upp vaniljstången. Ta undan 1 dl av den kokta rabarbern. Mixa resten till en slät sås. Lägg den mixade blandningen i en gryta, tillsätt grädde och koka upp.
Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Fördela i glas och låt stå kallt 2 timmar. Toppa med rabarberblandningen som du tog undan och garnera med citronmeliss eller mynta.
Enkel och läcker dessert med smak av rabarber och vanilj.
4 - 6 små glas
5 gelatinblad
300 g späd rabarber
1 vaniljstång
2 dl vatten
1 dl socker
2½ dl vispgrädde
Garnering:
kokt rabarber
citronmeliss eller mynta
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter.
Skala och skär rabarbern i tunna skivor. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp vatten, vaniljstång, vaniljfrön och socker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk 4 - 6 minuter. Ta upp vaniljstången. Ta undan 1 dl av den kokta rabarbern. Mixa resten till en slät sås. Lägg den mixade blandningen i en gryta, tillsätt grädde och koka upp.
Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Fördela i glas och låt stå kallt 2 timmar. Toppa med rabarberblandningen som du tog undan och garnera med citronmeliss eller mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar