KOLADRÖM MED JORDGUBBAR
Med en burk karamelliserad mjölk fixar du snabbt en läcker koladessert. Bara att varva kola, grädde och bär i fina glas och sedan toppa med smuldeg. Så enkelt och så gott!
6 portioner
Smuldeg:
125 g smör
1 dl socker eller rörsocker
2½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Fyllning:
3 dl vispgrädde
½ l jordgubbar
2 dl karamelliserad mjölk/dulce de leche
Sätt ugnen på 175°.
Smuldeg:
Dela smöret i tärningar. Blanda en smulig massa. Låt vila i frysen ca 30 minuter. Fördela smulorna i en långpanna med bakpapper och grädda i ugnens mitt 12 - 15 minuter. Rör om bland smulorna efter halva tiden. Låt svalna.
Fyllning:
Vispa grädden. Snoppa och skiva jordgubbarna. Varva smulor, grädde, jordgubbar och karamelliserad mjölk i glas. Toppa med jordgubbar och smulor.
Förvara svalt till serveringstillfället.
Med en burk karamelliserad mjölk fixar du snabbt en läcker koladessert. Bara att varva kola, grädde och bär i fina glas och sedan toppa med smuldeg. Så enkelt och så gott!
6 portioner
Smuldeg:
125 g smör
1 dl socker eller rörsocker
2½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Fyllning:
3 dl vispgrädde
½ l jordgubbar
2 dl karamelliserad mjölk/dulce de leche
Sätt ugnen på 175°.
Smuldeg:
Dela smöret i tärningar. Blanda en smulig massa. Låt vila i frysen ca 30 minuter. Fördela smulorna i en långpanna med bakpapper och grädda i ugnens mitt 12 - 15 minuter. Rör om bland smulorna efter halva tiden. Låt svalna.
Fyllning:
Vispa grädden. Snoppa och skiva jordgubbarna. Varva smulor, grädde, jordgubbar och karamelliserad mjölk i glas. Toppa med jordgubbar och smulor.
Förvara svalt till serveringstillfället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar